İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar

İşitme engelliler için işaret dili öğreniyorlar
 Eskişehir Şehir Hastanesinde personele yönelik Temel İşaret Dili Eğitimi başladı. Hasta karşılama yönlendirme refakat ve veri hazırlama ile veri girişi yapan personelin katıldığı temel işaret dili eğitimleri Halk Eğitim...

 


Eskişehir Şehir Hastanesinde personele yönelik Temel İşaret Dili Eğitimi başladı.


 


Hasta karşılama yönlendirme refakat ve veri hazırlama ile veri girişi yapan personelin katıldığı temel işaret dili eğitimleri Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Buse Dönmez tarafından veriliyor. Eğitim sonunda katılımcı personele milli eğitim onaylı sertifika verilecek.


Eskişehir Şehir Hastanesi Toplantı Salonunda verilen Temel İşaret Dili Eğitimini ziyaret ederek kurs alan personele hitap eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; Eğitimlerin İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlediğini belirterek, “İşitme engelliye yardım etmek için ilk önce iyi anlaşmak gerekir. İşitme engeli olan hastaların sorunlarıyla daha yakından ilgilenip doğru tedavi almaları sağlanması için bu çok önemli bir eğitimdir” diye konuştu.


120 saat sürecek işaret dili kurslarını başarıyla tamamlayan personellere sertifika verileceğine de değinen Müdür Bilge; “Müdürlüğümüze kayıtlı yaklaşık 3 bin 700 işitme engelli vatandaşımızın hastanelerde ve polikliniklerde daha iyi hizmet almaları adına almış olduğunuz işaret dili eğitimi önem arz ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.