"Kenar mahallelerimizi düşünerek hareket ettik"

“Kenar mahallelerimizi düşünerek hareket ettik”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği’ni (ESMİAD) ziyaret etti. ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, 5 yılda halkın temel ihtiyaçlarını...


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği’ni (ESMİAD) ziyaret etti.

ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, 5 yılda halkın temel ihtiyaçlarını giderecek hamleler yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Ağırlıklı olarak kenar mahallelerde çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Kurt, “Bizi zaman zaman reklam yapmadın diye eleştiriyorlar. Merkezde olduğu için insanlar Cumhuriyet Parkı’nı, Hamamyolu’nu biliyorlar. Ama biz toplamda 994 bin 814 m2 yeşil alan yaptık. Vadişehir, Ihlamurkent, 75. Yıl Mahalleleri, her yere yeşil alan yaptık. Bunu o mahallede yaşayan vatandaş biliyor. Merkezde yaşayan vatandaş görmediği için reklamını yapmadın diyor. Şehir içine 450 bin 197 m2 orman yaptık. Nerede bu ormanlar, TEKSAN’da, EMKO’nun içinde, 75. Yıl Mahallesi’nde uygun alanlara yaptık. Köprübaşı’na orman yapma şansımız yok” dedi. 
Ormanın gölgesinde bütün görüşlerin barınabileceğini dile getiren Başkan Kurt, oldukça objektif iş yapmaya çalıştıklarını söyledi. Eskişehir’de insanların parasız piknik yapacakları alanların sadece Odunpazarı’nda olduğuna dikkat çeken Başkan Kazım Kurt, “Biz, bunu yapmaya çalıştık. Şehri Derya Parkı’nı bize boşalttırdılar. Orman Müdürlüğü, şehrin kenarındaki ormanları kiralamak için ihaleye çıktı, biz de gittik aldık. Biz almasaydık, özel bir şirket alacaktı. Parayla hizmet vereceklerdi. Biz bunu engelledik, Orman Müdürlüğü’nde çok sayıda orman var. Bunların bakımı, gözetimi vs. tamamen görünmeyen iş. Farklı işler yapmaya çalıştık. Bu hizmetleri yaparken de yoksul, kenar mahalleleri düşündük. 11 tane halk merkezimiz var. Binasını da yaptık ki bizden sonra kimse değiştiremesin, o halk merkezleri kurumsal bir hale gelsin” diye konuştu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şamil Seyhan, “Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.