Köpek dehşetine 2 gözaltı

Köpek dehşetine 2 gözaltı
Köpeği tüfekle öldüren 2 Türkmenistan vatandaşı gözaltında Eskişehir’de çobanlık yapan Türkmenistan uyruklu 2 kişi sahipli çoban köpeğini ağaca bağlayarak av tüfeği ile öldürmek suçundan gözaltına alındı. Eskişehir...


Köpeği tüfekle öldüren 2 Türkmenistan vatandaşı gözaltında Eskişehir’de çobanlık yapan Türkmenistan uyruklu 2 kişi sahipli çoban köpeğini ağaca bağlayarak av tüfeği ile öldürmek suçundan gözaltına alındı.

Eskişehir Odunpazarı ilçesine bağlı Seklice Mahallesi’nde meydana gelen olayda, çobanlık yapan Türkmenistan uyruklu B.U. ağaca bağladığı çoban köpeğini av tüfeği ile 5-6 metreden 3 el ateş ederek yaraladı. Olayı gören bir vatandaşın seslenmesine rağmen B.U. koyun sürüsünü alarak olay yerinden uzaklaştı. Görgü tanığı yaralı çoban köpeğini yol kenarına kadar götürerek veterinere yetiştirmek istedi. Ancak çok kan kaybettiği öğrenilen köpek kurtarılamadı. Daha sonra jandarma güçlerini arayan vatandaşın ihbarı üzerine B.U. olay yeri yakınlarında koyunlarını otlatırken av tüfeğiyle birlikte gözaltına alındı. Sahipli dişi ve yeni doğum yaptığı belirtilen çoban köpeğini öldüren B.U. ile birlikte yine Tükmenistan vatandaşı olan ve çobanlık yapan M.T. de jandarma tarafından gözaltına alındı.
B.U. hakkında ‘mala zarar vermek’ suçundan işlem yapılırken sınır dışı edileceği, öldürme talimatını verdiği iddia edilen B.U. hakkında ise ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan hakkında işlem yapıldı. Sanıkların jandarmada ifadelerinin alınması devam ederken olaya hayvan severler de tepki gösterdiler.










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.