Çökmesi mi bekleniyor?

Çökmesi mi bekleniyor?
Depremlerde hasar görmeleri gerekçesiyle boşaltılan eski Milli Eğitim Binası ile aynı sokakta bulunan eski Gümrük Müdürlüğü Lojman Binası, yıllardır boş vaziyette bekliyor. Çökme tehlikesi taşıyan binalar için çevrede...


Depremlerde hasar görmeleri gerekçesiyle boşaltılan eski Milli Eğitim Binası ile aynı sokakta bulunan eski Gümrük Müdürlüğü Lojman Binası, yıllardır boş vaziyette bekliyor. çökme tehlikesi taşıyan binalar için çevrede yaşayanlar; “Her an Kartal’da yaşanan facianın benzerini yaşayabiliriz” diye uyarıyorlar.

Eskişehir’de riskli ve hasarlı oldukları gerekçesi ile boşaltılan kamuya ait binalar tehlike saçıyor.

Rüzgârlı havanın hâkim olduğu günlerde sıvaları dökülen ve aynı sokakta yer alan çok katlı iki kamu binası vatandaşların da adeta korkulu rüyası haline geldi. İstanbul Kartal’da yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği apartman faciasını hatırlatan bölge sakinleri, sorumluları göreve davet ederek yıllardır boş duran binaların bir an önce yakılmasını istediler.
Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde bulunan ve etraflarında göstermelik güvenlik önlemi alınan her iki binanın etrafından geçmeye cesaret edemediklerini belirten vatandaşlar “Mahallemizde yer alan iki bina depremde gördükleri hasar gerekçesi ile boşaltıldı. Yıllardır kamuya ait binalar boş halde bekletiliyor. Bu güne kadar hiç kimse gelip bir çivi dahi çakmadı. Binaların İstanbul Kartal’daki gibi kendiliğinden yıkılması mı? İsteniyor. Her an bir facia yaşanabilir. Biran önce gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz “şeklinde açıklamada bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.