"Eşit şartlarda yarışmak istiyoruz"

“Eşit şartlarda yarışmak istiyoruz”
Ak Parti İl Başkanlığı tarafından, “CHP’li mevcut belediyeler tarafından eşitliğe aykırı olarak sergilenen ve vatandaşlarımızın yanlış ve eksik bilgilendirilmelerini amaçlayan açıklamalara, açıklık getirme gereği...


Ak Parti İl Başkanlığı tarafından, “CHP’li mevcut belediyeler tarafından eşitliğe aykırı olarak sergilenen ve vatandaşlarımızın yanlış ve eksik bilgilendirilmelerini amaçlayan açıklamalara, açıklık getirme gereği doğmuştur.” Denilerek bir açıklama yapıldı.

CHP’li belediyeler tarafından, eşit yarışmaya aykırı olarak çalışmalar yapıldığını iddia eden Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama özetle şöyle; “Yüksek Seçim Kurulunun ilke kabul ettiği 07.02.2014 tarihli 350 sayılı kararı ile, mevcut belediye başkanın hizmet, faaliyet ve projelerinin tanıtımına yönelik bütün ilanlar, seçim yasakları kapsamında kabul edilmiş ve bu karar, tüm il ve ilçelerde geçerli olmak üzere karara bağlanmıştır.
Bu karar ışığı altında; CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, mevcut belediyelerin tüm imkanlarından, sonuna kadar yararlanarak, eşitliğe aykırı girişimlerle, diğer siyasi parti adaylarının tanıtımını engelleyici ve kısıtlayıcı, tamamen adaletten uzak seçim süreci yürütmektedirler.
Bunun yanı sıra, CHP’li Büyükşehir Belediyesinin özel mülkiyetlere müdahale yetkisi bulunmamasına rağmen, Kamu alanları kapsamında değerlendirilmeyecek yer sahipleri üzerinde kurduğu baskı ve tehditler neticesinde, tamamen kendi siyasi partileri lehine, usulsüz iş ve işlemlerle, seçim sürecini sürdürmektedirler.
Seçimi kaybetme korkusu ile tek bir resime dahi tahammül edilmeyerek sergilenen bu girişimlerin son bulması ve kalan yaklaşık 45 günlük sürenin, adalet çerçevesi içerisinde, hukuka uygun olarak yürütülmesi ve adayların eşit şartlara sahip olduğu, bir seçim süreci geçirilmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.