"Sağlık çalışanları mağdur edilmiştir"

“Sağlık çalışanları mağdur edilmiştir”
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, “Çalışan kazanacak” mantığı ile reklamı yapılan döner sermayelerin, artık çalışanlarla hiçbir ilgilisi kalmamıştır.” Dedi.Konuyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan...


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, “çalışan kazanacak” mantığı ile reklamı yapılan döner sermayelerin, artık çalışanlarla hiçbir ilgilisi kalmamıştır.” Dedi.

Konuyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan Başkan Kararman şunları söyledi; “Performansa dayalı döner sermaye ek ödemeleri neredeyse sıfırlanmıştır. çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmişlerdir. Ekonomisini döner sermayesini de hesaba katarak yapan sağlık çalışanları mağdur olmuşlardır. 
10 yıl önceki ücretlerin bile mumla arandığı bir sistem artık çökmüştür.  Acil çözüm gereklidir. Mutlaka sabit ek ödemeler diğer kurumlarda olduğu gibi Maliye Bakanlığınca ödenmeli, çalışanların emeği zayi edilmemelidir. Acilen SUT (Sağlık Uygulu Tebliği) fiyatları gözden geçirilmeli, güncelleme yapılmalıdır.
Döner sermayede kaybolup giden çalışanın emeği, alın teridir. İstenen de lütuf veya ekstra değil, sadece çalışanın hakkıdır.  Bu hak teslim edilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.