Doğuma pilates yaparak girdi

Doğuma pilates yaparak girdi
Eskişehir Özel Ümit Hastanesi Pilates Eğitmeni Gülçin Kaya Uğur, hamileliği süresince sürdürdüğü pilatesi doğuma girmeden önce de yaptı. Anne Uğur, böylece daha az ağrılı ve kolay doğum yapabildiğini söyledi. Doğum...

Eskişehir özel ümit Hastanesi Pilates Eğitmeni Gülçin Kaya Uğur, hamileliği süresince sürdürdüğü pilatesi doğuma girmeden önce de yaptı. Anne Uğur, böylece daha az ağrılı ve kolay doğum yapabildiğini söyledi.



Doğum hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Deniz Işıklar, sezaryen sonrası normal doğumun tercih edilmeyen ve kesinlikle rutin olmayan bir durum olduğunu belirtti. Deniz, "Gülçin hanım doğum eylemi başlayarak geldi, takiplerimizde bebeğin kalp atışları ile ilgili bir sorun yoktu. Bu tür durumlarda annenin ve ailenin fikri, önemli anneye durumu ve tüm olası riskleri anlattık, yazılı onay aldık, kendiliğinden ilerlemeyi çok sıkı takip ettik. Bu süreçte istemediğimiz bir durum olsaydı yine anneyi sezaryene alacaktık. Gülçin hanım hastanemizin pilates eğitmeni, gebelik sürecinde nefes egzersizleri ve doğumu kolaylaştıracak hareketleri gebelerimize gösteren bir eğitmen. Doğumu kolaylaştıracak hareketleri son dakika da gebeye anlatmak mümkün değil. Bu eğitimlerin hamilelik süresince alınması ise anne adayları için çok doğru yöntem. Gülçin hanım, bunları çok iyi biliyordu. Doğuma yakın dönemde de pelvik kaslarını güçlendirmek için egzersizlerini düzenli olarak yapmıştı” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.