"Eskişehir neden bir Kayseri-Konya olmasın?"

“Eskişehir neden bir Kayseri-Konya olmasın?”
Eskişehir’de Sivil toplum Örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Eskişehir’in daha iyiyi hak ettiğini söyleyerek, “Potansiyeli var bu şehrin. Neden bir Kayseri, bir Konya olmasın?” dedi....







Eskişehir’de Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan çavuşoğlu, Eskişehir’in daha iyiyi hak ettiğini söyleyerek, “Potansiyeli var bu şehrin. Neden bir Kayseri, bir Konya olmasın?” dedi. çavuşoğlu, hastane yolu ile ilgili olarakta Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, dün Eskişehir’e gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren kente gelen çavuşoğlu gün boyu STK, iş adamları ve Eskişehir halkı ile görüştü.

Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Eskişehir’e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, ilk olarak sivil toplum kuruluşları (STK) ve iş adamları ile bir otelde yapılan kahvaltıda bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıya Bakan çavuşoğlu’nun yanı sıra Eskişehir Valisi özdemir çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Harun Karacan, Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, STK temsilcileri, il ve ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Burada yaptığı konuşmada, Eskişehir’in sorunlarına dikkat çeken çavuşoğlu, hükümet tarafından kente kazandırılan Şehir Hastanesi yolu ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi’ne sert sözlerle yüklendi.
“ESKİŞEHİR çOK DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR”
Her alanda faaliyetlerinin ve projelerinin olduğunu söyleyen Bakan çavuşoğlu,
“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, arkadaşlarımızın çalışmalarıyla, bakanlıklarımızın ilgisiyle Eskişehir’de çok fazla yatırım yaptık ama daha fazlasını yapmamız lazım. Bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Eskişehir’de de ayrıca devletle de uyumlu çok iyi çalışan bir belediyeye ihtiyacımız var. Tüm dünya değişiyor, gelişiyor. Eskişehir’inde artık değişimi yakalaması gerekiyor. Ben şu anda Büyükşehir Belediye Başkanını kötülemek için bir şey söylemiyorum. Ama Eskişehir’in çok daha iyisini hak ettiğini biliyorum. Eskişehir çok daha iyisini hak ediyor” dedi.
“ESKİŞEHİR NEDEN BİR KONYA, KAYSERİ OLMASIN?”
öğrencilik yıllarından beri Eskişehir’e geldiğini hatırlatan çavuşoğlu, “Yani 1984 yılından beri geliyorum.Eskişehir çok kaliteli bir şehir. Eskişehir’le gönül bağımız var ama Eskişehir çok daha iyisini hak ediyor. Ben son zamanlarda dolaşıyorum ama Eskişehir’le kıyaslamak için söylemiyorum. Eskişehir neden bir Konya, Kayseri olmasın? Olabilir mi? Olur. Potansiyel var. Bakın Muğla’yla, Aydınla kıyaslamıyorum. Onları Antalya ile kıyaslıyorum. Son günlerde Muğla’ya gittim. Utandım. Bir Dış İşleri Bakanı olarak değil bir vatandaş olarak utandım” ifadelerini kullandı.
Eskişehir’in sadece merkeziyle değil tüm ilçeleriyle büyümesinin gelişmesinin gerektiğine dikkat çeken çavuşoğlu, Şehir Hastanesi yoluyla ilgili de Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.
“BELEDİYEYE YOL TEPKİSİ”
çavuşoğlu, “Biz bir taraftan devlet olarak hiçbir belediyeye karşı ayrım yapmaksızın, hiçbir belediyeyi başarısız göstermeksizin, tersine bir şey yapmazken bir belediyenin bir şehirde kurduğumuz Şehir Hastanesi’ne gidecek yolu devlet burada başarılı görünmesin diye yapmaması en hafif tabiriyle bir şey söyleyeyim. Böyle bir zihniyet olabilir mi? Devlet burada başarısız görünsün. Devlet bunu yapar ama belediyenin sınırları içerisinde, görevleri içinde bağlılık gereği yapması gerekiyor ama biz başka yerlerde de belediyelerin yapamadıklarını yapmak zorunda kaldık. O yüzden Eskişehir’in çok daha iyiye gitmesi lazım” şeklinde konuştu.
“NEDEN TERMAL DE İSTEDİĞİMİZ POTANSİYELİ YAKALAMAYALIM?”
İhracatın arttığını ve Eskişehir’in havacılık ve savunma sanayisinde de önemli bir merkez olması gerektiğini söyleyen çavuşoğlu,
“TEİ var burada. Havacılık konusunda da Eskişehir yıllardır Türkiye’nin en gözde şehirlerinden birisidir. Turizmde hedeflerimizi aşıyoruz. 2018 yılında 45 milyon turiste ulaştık. 60 milyona çıkartırız bu gidişle ama Eskişehir bundan ne kadar faydalanıyor? Eskişehir eğitim ve kültür başkenti oluyor, kültür başkenti oluyor, tarihi milatlar var birde termal var. Bugün çek Cumhuriyeti ve birçok ülke termal turizmine neden başladı? Biz neden başlamayalım? Yani istediğimiz potansiyeli neden yakalamayalım?” şeklinde konuştu.
“ESKİŞEHİRSPOR’U SüPER LİGE çIKARMANIN ZAMANIDIR.”
Fenerbahçeli olmasına rağmen çocukluğundan bu yana kahramanının Eskişehirspor olduğunu da anlatan çavuşoğlu, “Ve iddia ediyorum dünyanın en büyük sevgisi Eskişehirspor sevgisidir. Eskişehir’in o bandosu var ya o şimdi Türkiye’deki tüm statlara yayıldı. Eskişehir futbolda, sporda öncü bir şehirdir. Ne yapalım? He birlikte Eskişehir’imize birlikte sahip çıkalım.  Bana düşen ne varsa ben hazırım. Sporun Türkiye ihracatına ne kadar katkı sağladığını biliyorum. Eskişehirspor’u tekrar süper lige çıkarmanın zamanıdır. Bunu hep birlikte başaracağız inşallah” dedi.
çavuşoğlu Eskişehir Teknik üniversitesi’nin de ilerleyen zamanlarda Eskişehir’e çok şey katacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay tarafından Bakan Mevlüt çavuşoğlu’na isminin yazılı olduğu ESES forması hediye edildi.
Bakan çavuşoğlu, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Tülomsaş’a gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.