Mimarlardan eleştiri

Mimarlardan eleştiri
 TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Çavdar Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir yaşam merkezi yapımı planlandığını ancak mimari proje ihalesine çıkılmamasını eleştirdi.Konuyla...

 


TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar çavdar Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir yaşam merkezi yapımı planlandığını ancak mimari proje ihalesine çıkılmamasını eleştirdi.


Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan çavdar özetle şunları söyledi; “OSB Müdürlüğü’nden şubemize bir yazı geldi. OSB Müdürlüğü’nün yapmayı düşündüğü bir Meslek Lisesi projesi için üyelerimize duyurulmak üzere bir ilan…


Yazıda,15 gün içinde mimar üyelerimizin hazırlayacakları konsept projeleri OSB Müdürlüğü’ne göndermeleri isteniyor. Projelerin arasından seçim yapıp uygulayacaklarmış.


Hemen Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu Projesi’nde uyguladığı taktik aklımıza geldi. önceden anlaşması yapılmış bir proje adına, usulen, “biz tüm Eskişehirli mimarlardan proje istedik” diyebilmek için böyle bir yazı gönderiliyor.


Ama ne Odunpazarı Belediyesi, ne de OSB Müdürlüğü bir projenin ne kadar sürede çıkartılacağını, hangi şartlarda hazırlanması gerektiğini bilmiyor. Bu kadar kısa zamanda, parselin sayısal dökümanı bile verilmeden nasıl uygun bir çalışma hazırlanması beklenebilir?”


 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.