Perşembe Sohbetleri sürüyor

Perşembe Sohbetleri sürüyor
  Eskişehir Türk Ocağı’nın perşembe sohbeti programında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Alan ağırlandı. Prof. Dr. Hayrunnisa Alan  “Kültür ve Medeniyetimizde Timurlular”...

 


 


Eskişehir Türk Ocağı’nın perşembe sohbeti programında İstanbul Medeniyet üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Alan ağırlandı.


 


Prof. Dr. Hayrunnisa Alan  “Kültür ve Medeniyetimizde Timurlular” başlıklı konuşmasında, seferleri ve zaferleri ile anılan Timur ve Timurluların kültür ve medeniyet dünyamıza neler kazandırdıkları üzerinde durdu.


Alan, “Büyük ordulara komuta eden, imar faaliyetlerinde bulunan, kendi zafernâmesini kaleme aldırtan, modern ifade ile “büyük işlere imza atan” Timur büyük şahsiyet olarak tarihimizde yerini almıştır. Bu büyük lider ile başlayan süreç ondan sonra da devam etmiş ve Timurlu hanedanı ile idarecileri bilim, sanat ve kültür hamisi olarak önemli eserlerin ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Daha sonraki Timurlu hükümdarları benzeri politikalar takip etmişlerdi. Timurlu sarayı etrafında yetişen âlimler ve o bölgeden mutasavvıflar Osmanlı coğrafyasına gelmişler, Osmanlı coğrafyasından çeşitli âlimler kendilerini geliştirmek için Timurlu merkezlerine gitmişlerdi.”


Dinleyicilerden gelen soruların cevaplanması ardından Şube Başkanımız Prof. Dr. Nedim ünal tarafından misafirimiz Prof. Dr. Hayrunnisa Alan’a teşekkür beratı ve hediyeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.