Coşkulu Nevruz kutlaması

Coşkulu Nevruz kutlaması
 Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği üyeleri, Eskişehir’de yaşayan Iğdırlılar ve Azerbaycanlı Üniversite öğrencilerinin katılımıyla Türk Dünyası’nın ortak bayramı olan Nevruz Bayramı’nı büyük coşkuyla ve şölen...

 


Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği üyeleri, Eskişehir'de yaşayan Iğdırlılar ve Azerbaycanlı üniversite öğrencilerinin katılımıyla Türk Dünyası'nın ortak bayramı olan Nevruz Bayramı’nı büyük coşkuyla ve şölen havasında etkinlik düzenleyerek birlikte kutladılar.


Etkinliğin açılış konuşması yapan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın; Nevruz Bayramı’nın Türk Dünyası için öneminden bahsederek, Nevruz’un baharın gelişinin yanı sıra, dostluk, kardeşlik ve sevgi bayramı olduğunu vurguladı. Aydın, konuşmasında Eskişehir’de okuyan Azerbaycanlı öğrencilere; Azerbaycan’dan burs sağlayan iş adamlarına teşekkür etti. Program; Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği müzik grubunun, Azerbaycan ezgileri ve şarkılarıyla coşkulu bir şekilde devam etti. Nevruz geleneklerinin yaşatıldığı gecede; Nevruz Honçasından katılımcılara ikramlar dağıtıldı, boyanmış yumurtalar dövüştürüldü ve hediye çekilişleri yapıldı. Programın ilerleyen saatlerinde; Nevruz ateşi yakılarak hep birlikte ateşin üzerinden atlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.