Türk Eğitim Sen kampanya düzenledi

Türk Eğitim Sen kampanya düzenledi
 Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile birlikte il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulamasına son verdiğini söyleyerek, Milli...

 


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile birlikte il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulamasına son verdiğini söyleyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na taleplerini içeren dilekçeleri gönderdiklerini kaydetti.


İl içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayanların sıraya alınması uygulamasına son verildiğini, yer değiştirmenin yapıldığı dönemde ataması yapılmayanların atama talebinin de sona erdiğini hatırlatan Urfalı, “Türk Eğitim-Sen olarak il içi sıra sisteminin tekrar Yönetmeliğe konulmasını istiyoruz. çünkü; puanı yüksek olduğu halde bazı öğretmenlerimizin istediği okula tayini yapılmamakta, bunun yerine atama sisteminden dolayı düşük puanlı olanlar atanabilmektedir. Bu durum da öğretmenler arasında adaletsizliklere yol açmaktadır” dedi.


Konuyla ilgili kampanya başlattıklarını ve taleplerini içeren dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiklerini aktaran Urfalı, “Mağduriyetlerin önlenmesi için, daha önceki düzenlemelerde olduğu gibi, halen yürürlükte olan öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde, il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınmasını ve sıraların yılda en az iki kez çalıştırılmasına yönelik düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi içeren dilekçelerimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderiyoruz. Umuyoruz ki; MEB yetkilileri sesimizi duyar ve bu haklı talebimizi yerine getirir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.