Erdoğan Eskişehir'e konuk oldu

Erdoğan Eskişehir’e konuk oldu
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında düzenlenen “Türkiye Söyleşileri” programına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu. Eskişehir’de...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası öğrenci Akademisi kapsamında düzenlenen “Türkiye Söyleşileri” programına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu.

Eskişehir’de düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel spor ve oyunları tanıma imkanı buldu. Programa YTB Başkanı Abdullah Eren, Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan çomaklı, Eskişehir Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile çok sayıda davetli katıldı.
“MEDENİYETLERİN RENKLERİNİ YENİDEN CANLANDIRIYORUZ"


Dünya nüfusunun sadece yüzde 12’sinin Batı'daki ülkelerde yaşadığını ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise, geriye kalan yüzde 88’lik bölümün batı dışarısında kendi geleneği, medeniyeti olan ülkelerde yaşadığının altını çizdi. Bu medeniyetin renklerinin yeniden canlanması gerektiğini belirten Erdoğan, “Nevruz'un toprağı yeniden canlandırması gibi biz buna geleneksel sporlarla başlayalım dedik. Geleneksel sporların tabanda yayılması, kabul görmesi çok daha hızlı olabilir" diye konuştu. 
Erdoğan, bu spor dallarını yeniden popülerleştirmeye çalışırken asıl maksatlarının dünyanın baskı altında kendini ifade edemeyen kültürlerini, renklerini yeniden canlandırmanın arayışı olduğunu belirterek, “Dünyanın renkliliğinin zenginlik olduğunu nasıl yaygın bir şekilde insanlara anlatabiliriz? İstiyoruz ki YTB bünyesinde Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerimiz kendi topraklarındaki geleneksel sporlarını bize anlatsınlar, tanıtsınlar. Bu vesile ile UNESCO ile yaptığımız bir uluslararası sporlar ansiklopedisi çalışması var. Belki bu çalışmaya katkısı olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.