"Kırsala yatırım yapacağız Yoksa köyler boşalacak"

“Kırsala yatırım yapacağız Yoksa köyler boşalacak”
CHP’nin Pazar toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hem seçim  gündemini değerlendirdi, hem de yeni dönemde kırsal kalkınma müjdesi verdi. Başkan Büyükerşen seçim sonuçlarına ilişkin...


CHP’nin Pazar toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hem seçim  gündemini değerlendirdi, hem de yeni dönemde kırsal kalkınma müjdesi verdi.

Başkan Büyükerşen seçim sonuçlarına ilişkin “Algı yöntemleriyle geçmiş seçimleri kazandılar. Eğer bizler bu hilelerin o tarihlerde farkına varmış olsaydık belki de bugün tek adam rejimi olmayacaktı” dedi.
Büyükerşen kırsaldaki tehlikeye de dikkat çekerek, “Yakın zamanda üretemez hale geleceğiz. O yüzden yeni dönemde kırsalı kalkındıracağız. Yoksa köyler boşalacak” dedi.

Yoğun bir katılımla yapılan toplantıya İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile çok sayıda partili katıldı.
“YöNETİCİLER KONGRE İLE BELİRLENECEK”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Abdülkadir Adar, parti yöneticilerinin kongre ile belirleneceğini vurguladı.
 “çİFTELER’E üST İTİRAZ YAPACAĞIZ”
CHP Parti Meclis üyesi ve Eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ise bu seçim sürecini Eskişehir’de başarı ile yöneten, başarı ile sonuçlandıran İl yönetimine ve İl Başkanı Abdülkadir olmak üzere ilçe yönetimine, kadın ve gençlik kollarına teşekkür etti.
çifteler Belediye Başkan adayı Zehra Konakçı’yı da kutlayan Usluer, “çifteler onu çok sevdi. çifteler’e kadın eli değerse neler yapabileceğini o kadar güzel gösterdi ki sonuçta elimizde delillerimiz de olmasına rağmen o sekiz oyluk fark için yaptığımız itirazlar ilçe düzeyinde, il düzeyinde, YSK düzeyinde kabul görmedi. Ama bundan sonra mazbatalar alındıktan sonra YSK’ya üst itiraz var. Umuyorum ki bir dahaki toplantıda sevgili Zehra Hanım’ı da burada belediye başkanımız olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.
 “HER SEçİMDE YENİ HİLE”
31 Mart yerel seçimlerinde 5’in kez başkan olarak seçilen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, konuşmasının başlangıcında Eskişehir’de bu yerel seçimlerde gösterilen çaba ve başarıdan dolayı teşekkür etti.
Her şeyin herkesin, bütün bir milletin bırakın bütün bir milleti tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini kaydeden Yılmaz Büyükerşen, “Ben o inançtayım ki bu seçimlerde bunların gösterdikleri oyunlar ki her seçim döneminde yeni bir seçim hilesi öğreniyoruz. Bu bakımdan literatürümüz hayli bir kalabalıklaştı. Bu dönemde öğrendiğimiz seçim hilelerinde kitleleri bir taraftan bir tarafa seçmen olarak kaydırmak, kendilerini zayıf tahmin ettikleri yere nüfus ve seçmen göçermek gibi gayri ahlaki ve demokrasi ile ilişkisi olmayan bir hile tarzı. O da geçti. O da geçti ama görüyoruz ki algı yaratmak çabası içine girdiler” diye konuştu.
“REFERANDUMU DA öYLE KAZANDILAR”
Algının son yılların moda sözcüğü olduğunu aktaran Büyükerşen, “Yakın tarihlere kadar bu algı sözcüğünü bilmezdik ve kullanmazdık. Bizde öğrendik ve bizde kullanmaya başladık. Onu da itiraf edeyim. Bundan önceki seçimlerde de Eskişehir’de ne yapmışlardı? Tutanaklar birleştirilmeden caddelere dökülmüşler, davul zurna kutlamaya başlamışlardı kazandık diye. Tutanaklar birleştirilmeye başlayınca görüldü ki kazanamadılar. Şimdi öyle anlaşılıyor ki bunlar referandumu da galiba böylelikle yüzde 51 kazandılar. Ya da yüzde 51’in biraz ötesinde kazandılar” dedi.
“HALKIN TEK ADAM REJİMİNE RAZI OLMASI AKILLARIN ALABİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL”
Büyükerşen, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bizler bu hilelerin o tarihlerde farkına varmış olsaydık, ısrarla sonuna kadar sayımları teker teker takip etseydik, oyun oynanan yerlere itiraz etseydik. Belki de bugün tek adam rejimi değil eskisi gibi parlamenter rejimin geçerli olduğu bir ülkenin şerefli vatandaşları olarak yaşamaya devam edecektik. Benim içten inancım budur. Yüzde 51 puan almaları bana göre bir hikaye, bir masaldır”
BUNDAN SONRA KIRSALA AĞIRLIK VERECEĞİM
Eskişehir’ in ülke genelinde model bir şehir olduğunu belirten Büyükerşen bundan sonra Kırsala kesime ağırlık vereceğini belirti. Başkan Büyükerşen “Eskişehir artık rüştünü ispat etmiş, uygar bir şehirdir. Kendisi diğer kentlere örnek olacak bir kent haline geldi. O bakımdan merkeze verdiğimiz ağırlığın kırsala verilmesi gerektiğine inanıyorum. çünkü gördüm ki köylü bitiyor. Tarım bitiyor, hayvancılık bitiyor. Kırsaldaki gözlemlerine göre eğer böyle giderse Türkiye kendi nüfusunu besleyemeyecek ve gıda konusunda dışarıya bağımlı hale geleceğiz. İşte bu da sömürünün bir yoludur. Gıda emperyalizmidir. Bugün Eskişehir köylerinde, Porsuk kenarındaki topraklar hariç diğer köylerde nüfus yaş ortalaması 65’tir 15 sene sonra o köyler boş olacaktır. Köyü ve köylüye yardım etmeliyiz. Onlar üzerinde ısrarla durun ve anlatınız. Türkiye iyiye gitmiyor Türkiye’nin orta doğudaki ateş hattında kurtulup yeniden alnı ak, başı dik bir şekilde yaşatmak için onları ikna etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı sonlandırıldı.



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.