"Enstitüler keşke kapatılmasaydı"

“Enstitüler keşke kapatılmasaydı”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Köy Enstitülerinin 79’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik Odunpazarı...


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Köy Enstitülerinin 79’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik Odunpazarı Belediyesi yemekhanesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğit-Der, Türkiye Emekli öğretmenler Derneği, TEODER, çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (çYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Eğitim Sen ve Eğitim İş yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.
“HEPİNİZE ŞüKRAN BORçLUYUZ”
Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, 17 Nisan’ın Köy Enstitülerinin kuruluş günü olduğuna dikkat çekti. “Keşke Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, Türk eğitim ve sosyal hayatına sonuna kadar hizmet edebilseydi” diyen Başkan Kurt, yeni kuşağın Köy Enstitüleri felsefesine sahip çıkmak zorunda olduğunu belirtti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ben seçimden yeni çıkmış ve bu seçim döneminde hepinizin desteğini görmüş bir belediye başkanı olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçim çalışmaları sırasında şunu da gördüm ve hissettim; ‘Halk kendisi ile birlikte olunduğu takdirde, sizin solcu olmanızdan korkmuyor’ Solcuyum, devrimciyim, Atatürkçüyüm diye diye geçmişte hiç oy alamadığımız yerlerde çok ciddi anlamda oy arttırarak geldik. Emek Mahallesi’nde yüzde 80 oranında oy artışı var. Bunun sebebi dik durmak ve halkçı belediyeciliği insanlara göstermek. İdeolojimizden, düşüncemizden korkmadan mücadele ettik. Sonucunda da doğru bir sonuç elde ettik.” 
KöY ENSTİTüLü DOSTU KAZIM KURT
Etkinlikte konuşan isimlerden biri Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven oldu. Odunpazarı Belediyesi’ne gelirken kendi evlerine geliyormuş gibi hissettiklerini söyleyen Türkseven, Başkan Kazım Kurt’un Köy Enstitülü dostu olduğunu kaydetti. Başkan Kurt’un sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirdiğini ifade eden Türkseven, Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. Başkan Kurt’u yerel seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden Türkseven, Başkan Kurt’un başarılarının artarak devam etmesin diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.