BEBKA'dan girişimciye 27 milyonluk hibe

BEBKA’dan girişimciye 27 milyonluk hibe
“2019 Yılı Mali Destek Programları” Eskişehir Tanıtım Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan “2019...


“2019 Yılı Mali Destek Programları” Eskişehir Tanıtım Toplantısı, Vali özdemir çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan “2019 Yılı Mali Destek Programları” Eskişehir Tanıtım Toplantısı yapıldı.

‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi’ ve ‘Girişimcilik’ alanlarında toplam 27 milyon TL hibe verilecek olan 2019 Yılı Mali Destek Programlarının Tanıtım Toplantısının açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “BEBKA tarafından açılan 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın amacı; bölgede imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılması olarak belirlenmiştir. Program ile bölge imalat sanayindeki iş gücü piyasası ile mesleki eğitim kurumları arasında eşgüdümün sağlanması yoluyla mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, nitelikli beşeri sermaye yapısının oluşturulması ve kurumlar arası iş birliği kültürünün geliştirilmesi hedeflenmektedir. Girişimcilik Mali Destek Programı ile de Bölgemizde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, yenilikçi ve teknolojik girişimciliğin yaygınlaştırılması ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ile bölgenin rekabet gücünün artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.
 CIRIT: “15 BİN öĞRENCİ OKUYOR”
 BEBKA’nın “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonunda mesleki ve teknik eğitime geniş yer verilmiş ve mesleki eğitimin tüm süreçlerinde paydaşların bir araya getirildiği bir sistem haline dönüştürülmesi hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda Eskişehir’de 41 okulda bin 655 öğretmen ve 15 bin öğrenci ile mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir. BEBKA’nın mali destek programından azami derecede faydalanmak için yoğun çalışma içinde olacağız” dedi.
REFORMLARIN YAPILACAĞINA GöNüLDEN İNANIYORUM
 Daha sonra konuşan Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş da nitelikli eleman ihtiyacının her alanda önemli bir sorun olduğunu belirtirken, “Mesleki eğitim süreci maalesef hep ihmal edildi. Herkes üniversite okumak istiyor, buna saygı duyuyoruz ama teknik elemana da ihtiyaç var. Yakın gelecekte mesleki eğitim konusunda gerekli reformların yapılacağına gönülden inanıyorum. ” şeklinde konuştu.
 “BöLGENİN REKABET GüCüNüN ARTIRILMASI AMAçLANMAKTADIR”
 Açılış programında son olarak konuşan Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili özdemir çakacak da, BEBKA’nın çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz 2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında, kâr amacı gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara yönelik “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” ve “Girişimcilik” alanlarında toplam 27 milyon TL hibe verilecektir. Bölgemiz ve Eskişehir için de önem arz eden bu iki konuda açılmış olan Mali Destek Programlarından Eskişehir ilinde yer alan kurumların azami derecede faydalanması ve nitelikli projelerle ilimizin kalkınmasına destek olmak en büyük temennimizdir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.