Odunpazarı 23 Nisan'da çocukların kahkahasına ev sahipliği yaptı

Odunpazarı 23 Nisan’da çocukların kahkahasına ev sahipliği yaptı
Odunpazarı Belediyesi, çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlasın diye Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenledi. Çocukların ve ailelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen...

Odunpazarı Belediyesi, çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlasın diye Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde 23 Nisan çocuk Şenliği düzenledi. çocukların ve ailelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen şenlik, çocuk kahkahalarına ev sahipliği yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 23 Nisan çocuk Şenliğinin yapıldığı alana makamını devrettiği Minik Başkan İlhan ünügür İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Beyza Nur Sırasöğüt ile birlikte geldi.
“çOCUKLARIN SAFLIĞI, TEMİZLİĞİ HEPİMİZİN BEYNİNE YERLEŞMELİ”
23 Nisan çocuk Şenliğinin açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, konuşmasında kardeşlik vurgusu yaptı. Nefret söylemlerinin ve kinin bir tarafa bırakılması gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün dünyanın tek çocuk bayramını kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk Bayramımız kutlu olsun. çocukların saflığı, temizliği hepimizin beynine yerleşmeli. Herkes herkesi sevmeli. Birbirimizle kucaklaşmalıyız. Kardeşlik, dostluk ve arkadaşlık üzerine kurulmuş bir bayramdır. Bu bayramda ve bundan sonraki günlerde bu kardeşlik ve bütünlük duygularımızın ülkemizin her karışında en üst düzeyde yürümesini diliyorum. Buna hepimizin katkı sunması gerekiyor. Nefret söylemlerini, nefret dilini ve kini bir tarafa bırakmalıyız. Biz hepimiz bu topraklar içinde yaşayanlar kardeşiz. Bu kardeşlik duyguları ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramınızı kutluyorum.” 
Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan tüm mahallelerden çocukların ve Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi öğrencilerinin bir birinden güzel gösteriler yaptığı etkinlikte; çocuk tiyatroları, konserler, şiirler, yüz boyama etkinlikleri, sihirbaz gösterileri de yer aldı. Tarihi Odunpazarı Meydanı’na minik tenis kortları, basketbol potaları, trambolinler ve kalelerin yerleştirildiği 23 Nisan çocuk Şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi. Tarihi Bölgenin çocuk kahkahaları ile renklendiği şenlikte ayrıca, çocuklara balon ve pamuk helva da ikram edildi. Atatürk ve çocuk fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğraf sergisi ve streç boyama etkinliğinin de bulunduğu şenlik, gün boyu devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.