"Etik kurallardan vazgeçin deniliyor"

“Etik kurallardan vazgeçin deniliyor”
Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ, ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ dedikleri için cezalandırılmaya çalışılan Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin yanında olduklarını açıkladı.Oda...


Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ, ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ dedikleri için cezalandırılmaya çalışılan Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin yanında olduklarını açıkladı.

Oda binasında düzenlenen destek açıklamasında konuşan Aladağ, üyelerinin yalnızca barışı savundukları için kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan ikişer kez 10’ar ay hapis cezasına, bir üyesinin ise sosyal medya paylaşımı nedeniyle ayrıca 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.
Bir mahkemenin gerçeği ifade eden hekim örgütü yöneticilerini cezalandırılması ile savaşın bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkmayacağını dile getiren Aladağ,
“Bu ceza ile hekimlere mesleğinizin gereklerini tıbbi etik kurallarına uygun olarak yapmaktan vazgeçin siyasi iktidarın isteklerine uygun tavır alın denmektedir.  Hekimlik etik değerleri bu türden isteklere biat etmeyi değil, gerçeği anlatmakta direnmeyi gerektirir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.