"Eczane ürünleri dışarıda satılıyor"

“Eczane ürünleri dışarıda satılıyor”
  Eskişehir 9. Bölge Eczacılar Odası, Bilimsel Eczacılığın 180. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Yapılan açıklamada ise, eczane ürünlerinin dışarıda satılmaya başlamasına...

 


 


Eskişehir 9. Bölge Eczacılar Odası, Bilimsel Eczacılığın 180. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Yapılan açıklamada ise, eczane ürünlerinin dışarıda satılmaya başlamasına tepki gösterildi.


 


Vilayet meydanındaki açıklamasında eczacılık tarihinin, insanlığın tarihinden ayrılamayacağını ifade eden 9. Bölge Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, “Eczanelerimizin kapısından giren, derman arayan hastalarımızın dertlerine ortak oluyor, çözüm bulmak için her koşulda, canla başla çalışıyoruz. önleme, tarama gibi koruyucu sağlık hizmetleri, farmasötik bakımın yanı sıra ilaç suiistimali ve yanlış ilaç kullanımında denetim mekanizması işlevi görüyor, bir nevi toplum için güvenlik ağı oluşturuyoruz. Bebek, çocuk, genç, yaşlı. Toplumun her kesiminde, yaşamın her aşamasında sağlıklı yaşamın öncelendirilmesi, ilaç tedavisi sonuçlarının iyileştirilmesi için çabalıyoruz” dedi.


Son dönemlerde eczacılarca asla kabul edilemeyecek uygulamalara şahit olduklarını da anlatan Başkan yenilmez; “Bugüne dek eczanelerde, eczacı danışmanlığında halkımıza sunulan ürünlerin, eczane dışından satılmaya başladığını; ticari kaygılar ile hareket edildiğini, toplum sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. Bu tarz plansızca atılan adımların toplum sağlığı açısından geri dönüşü olmayan ve istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarımızı yineliyor, sağlık gibi hassas bir konuda reklamın ve pazarlamanın gücünün değil, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyiminin önemini vurguluyoruz. O nedenle de sizlerin aracılığıyla tüm halkımıza sesleniyoruz: İnternetten pek çok şeyi alabilirsiniz, ancak anne bebek ürünlerini internetten almayın; ilacınızı, ilaç dışı sağlık ürünlerini internetten almayın. Bu ürünleri, bebeğinizin ve sizin hak ettiği şekilde, en güvenilir yer olan eczanelerden, bu konuda kapsamlı bir eğitim görmüş eczacınızın danışmanlığında alın.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.