"Afaki cezayı bakanlığa taşıdık"

“Afaki cezayı bakanlığa taşıdık”
 Essan Kooperatif Başkanı Adnan Karamanlı, gazetemiz tarafından gündeme taşınan 6 yıl önce Sultandere mevki üzerinde kurduğu kooperatifin ruhsatsız olması nedeniyle Odunpazarı Belediyesi tarafından kesilen 1 milyon 650 bin TL’lik...

 


Essan Kooperatif Başkanı Adnan Karamanlı, gazetemiz tarafından gündeme taşınan 6 yıl önce Sultandere mevki üzerinde kurduğu kooperatifin ruhsatsız olması nedeniyle Odunpazarı Belediyesi tarafından kesilen 1 milyon 650 bin TL’lik ceza iddialarına yanıt verdi.


 


2014 yılında Küçük sanayici esnafının iş yeri ihtiyacını karşılamak üzere toplam 1072 adet iş yerinden oluşan Essan Küçük Sanayi sitesi kooperatifi 1/25.000’lik planlarda küçük sanayi sitesi olarak ayrılan alanda kurulduğunu ifade eden Adnan Karamanlı, “ Arazinin tamamı kooperatif tarafından satın alınmış 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı A grubu şehir plancısına bedeli kooperatifimizce karşılanarak yaptırılmıştır. Plan için gerekli Tüm kurum Görüşleri alınarak, büyükşehir belediyesi meclis kamu yararı kararı ile alınmıştır. İçişleri bakanlığı, Tarım bakanlığı ve T.C. Başbakanlığı onayları alınmıştır. Hali hazır haritalar yapılarak büyükşehir belediyesine onay için sunulmuştur. Başvuru süresi itibari ile haklı sebep göstermeksizin yasal süreci gecen planlarımızı büyükşehir belediyesi onaylamamıştır. Kooperatifimizin resmi işleri çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçmiştir. Bundan sonraki kooperatifimizin resmi işlemlerimiz çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yürütülecektir” dedi.


Bu işlemler devam ederken kooperatifin alt yapı ve hafriyat ruhsatı olduğundan dolayı arazi düzeltme ve prefabrik imalatının da devam ettiğini kaydeden Karamanlı,  “Sadece yapı izin belgesi olamadığı için montajları yapılmamaktadır. Odunpazarı belediyesi kooperatifimizin yapı izin belgesi olmadığından dolayı kooperatifimize yaklaşık 3 ay önce birmilyon altı yüz bin TL. usulsüz bir ceza kesmiştir. Kooperatif olarak da mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurduk. Söz konusu ceza şu an durdurulmuş olup iş mahkemededir. Normal şartlarda kooperatifimizin cezası kırk üç bin TL. civarındadır. Hak, hukuk, adalet söylemlerini dilinden düşürmeyen Odunpazarı belediyesi küçük esnafın üzerinde kamunun da gücünü kullanarak haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yapmaktadır. Afaki cezalara ve engellemelere karşı, konu bakanlığa taşınmıştır” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.