Yeteneğiyle dikkat çekiyor

Yeteneğiyle dikkat çekiyor
 Lise ikinci sınıf öğrencisi Öykü Yıldız’ın, kübizm etkisindeki resimleri beğeni topluyor.Atatürk Lisesi’nde öğrenim gören Öykü Yıldız, resimleri ile öğretmenlerinin ve öğrencilerinin, sanatseverlerin dikkatini çekiyor....

 


Lise ikinci sınıf öğrencisi öykü Yıldız’ın, kübizm etkisindeki resimleri beğeni topluyor.


Atatürk Lisesi’nde öğrenim gören öykü Yıldız, resimleri ile öğretmenlerinin ve öğrencilerinin, sanatseverlerin dikkatini çekiyor. öykü’nün resim öğretmeni Mustafa Sönmez, “öykü, ilk resmini getirdiğinde biraz tedirgindi ama harika bir çalışmaydı. Farklı bir teknik kullanıyor, kendine özgü geometrik şekillerle ayrıntıları işliyor. Düşünsel, estetik ve algısal boyutu çok iyi” diyor. Portre resimleri ile ünlü kişilerin resimlerini de yapan öykü Yıldız, çocukluğunda bile oyuncaklarla oynamak yerine kalemle kağıtlara bir şeyler çizdiğini ve lisede kübizmden etkilendiğini belirterek, “Resimlerim beğeniliyor. Sergi izin aynı teknikle sekiz resim yaptım. Herkes bakar, sanatla ilgili insanlar görür, fark eder. Sanat ve sanatçı özgün olmak zorunda.” dedi.


Resim yaparak ya da bu dalda eğitim görerek yaşamını kazanmasının zor olduğunu, ama resim yapma uğraşını sürdüreceğini belirten öykü, tıp eğitimini almak istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.