Özgür'ün anısına karikatür sergisi

Özgür’ün anısına karikatür sergisi
 Eskişehir Sanat Derneği ve Eskişehirli çizerler, sanatçı Sevil Özgür’ün anısına karikatür sergisi açtılar. Eskişehirli 12 çizer, erken yaşta yaşamını yitiren karikatürist, Tv. yönetmeni Sevil Özgür’ü anmak amacıyla...

 


Eskişehir Sanat Derneği ve Eskişehirli çizerler, sanatçı Sevil özgür'ün anısına karikatür sergisi açtılar.


 


Eskişehirli 12 çizer, erken yaşta yaşamını yitiren karikatürist, Tv. yönetmeni Sevil özgür'ü anmak amacıyla 2 Eylül Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda "Sevil özgür Aramızda" başlıklı bir karikatür sergisi açtılar.


Bir hafta açık kalacak olan sergide 12 çizerin karikatürleri bulunuyor. Sevil özgür'ün yakın arkadaşı Atitla Yakşi, Sevil özgür ile 35 yıl öncesinde başlayan ve karikatür yoldaşlığı ile devam eden dostluklarına vurgu yaparak, "Şu an onun özlemi ile bu sergiyi açıyoruz. Sergimize katılan karikatür severlere ilgilerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.


Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner ise, sanatçıların özellikle yaşarken desteklenmesi, öldükten sonra da anılması gerektiğini belirterek, “Sergimizde 12 çizerin 60 kadar karikatürü var. Hepsi şehrimizden. Son süreçte Pertev Ertün, Behtullah Heper gibi ustaların yanı sıra Sevil özgür de aramızdan ayrıldı.Unutmayacağız" diyerek, sanata ve sanatçıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.