Eczacılar ilaçta yerelleşmeyi destekliyor


Eczacılar ilaçta yerelleşmeyi destekliyor

9. Bölge Eskişehir - Bilecik Eczacı Odası Bilecik İl Temsilcisi Ecz. Ender Olcay, döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların ilacın bulunabilirliğini etkilediğini belirterek, Türk Eczacıları Birliği’nin ilaçta yerelleşmeyi desteklediğini...


9. Bölge Eskişehir - Bilecik Eczacı Odası Bilecik İl Temsilcisi Ecz. Ender Olcay, döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların ilacın bulunabilirliğini etkilediğini belirterek, Türk Eczacıları Birliği'nin ilaçta yerelleşmeyi desteklediğini belirtti.

Ecz. Ender Olcay, yaptığı açıklamada, bugüne kadar eczanelerde, eczacı danışmanlığında halka sunulan ürünlerin, eczane dışından satılmaya başladığını söyledi. Bu durum karşısında üzüldüklerini anlatan Olcay, "Ticari kaygılar ile hareket edildiğini, toplum sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. Bu tarz plansızca atılan adımların toplum sağlığı açısından geri dönüşü olmayan ve istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarımızı yineliyoruz. Sağlık gibi hassas bir konuda reklamın ve pazarlamanın gücünün değil, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyiminin önemini vurguluyoruz. O nedenle de sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye’ye sesleniyoruz, internetten pek çok şeyi alabilirsiniz, ancak anne bebek ürünlerini internetten almayın. İlacınızı, ilaç dışı sağlık ürünlerini internetten almayın. Bu ürünleri, bebeğinizin ve sizin hak ettiği şekilde, en güvenilir yer olan eczanelerden bu konuda kapsamlı bir eğitim görmüş eczacınızın danışmanlığında alın."


"DöVİZ KURUNDA YAŞANAN DALGALANMALAR İLACIN BULUNABİLİRLİĞİNİ ETKİLİYOR"


Olcay, açıklamasının devamında, ilaçta kur değişimi sırasında pek çok ilacın piyasadan çekildiğini ya da piyasaya kısıtlı bir şekilde verildiğini anlatarak, "Bunun yanı sıra döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar da ilacın bulunabilirliğini etkiliyor. Sizler de bu sürecin yakından takipçisi olarak bizlerle bu dönemde sıklıkla iletişime geçiyorsunuz. Yaşanan tüm bu süreç ilaçta dışa bağımlılığın ülkemiz için kabul edilebilir olmadığını, güçlü ve etkin bir ilaç sanayisine sahip olmamızın elzem olduğunu kanıtlıyor. Türk Eczacıları Birliği ilaçta yerelleşmeyi destekliyor, konunun önemli bir paydaşı olarak işbirliklerine hazır olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu konuda da ilaç dâhil sağlığa ilişkin ürünlerin üretiminde elimizi taşın altına koyduk, bundan sonra da koymaya devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.