Harb İş'ten açıklama

Harb İş’ten açıklama
Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak,  31 Mart Yerel Seçimlerinde görev alan,  askeri işyerlerinde çalışan sivil işçilerden savunma istemesine tepki gösterdi.  Atak’ın açıklaması şöyle; “Özellikle Türk...



Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak,  31 Mart Yerel Seçimlerinde görev alan,  askeri işyerlerinde çalışan sivil işçilerden savunma istemesine tepki gösterdi.  

Atak'ın açıklaması şöyle; “özellikle Türk Harb İş Sendikası olarak örgütlü bulunduğumuz Savunma ve Güvenlik işkolundaki Milli Savunma Bakanlığı işyerlerinde seçim sonrası Mahalli İdareler seçimlerinde görev alan personellerin isim listeleri ve görevleri araştırılmaya başlanmış sandık numaraları ve siyasi partilerine kadar sorgulamalar yapılmıştır. Son aşamada askeri işyerlerinde çalışan üyelerimizin Askeri Ceza Kanunu kapsamında Askeri Şahıs sayıldıklarına ve bunun suç teşkil ettiği iddiaları ile savunmalar alınmaya başlanmıştır. Oysaki; Gerek 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanun gerekse 648 sayılı siyasi partiler kanunu siyasi partilere üye olamayacak kimseleri, kurullarda üye, müşahit ve temsilci olarak siyasi partiler tarafından görevlendirilemeyecek kimseleri açıkça anlatmış. Anayasa Mahkemesi’nde bu hususta MSB ve TSK kadro ve kuruluşlarında çalışan sivil personelin asker sayılmayacağına dair kararlar vermiştir.  Ancak buna rağmen Milli Savunma Bakanlığı işyerlerimizde bugüne kadar bu soruşturmalar yapılmış ve halen devam etmektedir. Türk Harb İş Sendikası olarak üyelerimizin işçi statüsü ile herhangi bir siyasi partiye üye olmasını engelleyici yasak ve kısıtlama bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.