VİLAYET MEYDANI'NDA COŞKU DOLU KUTLAMA

VİLAYET MEYDANI’NDA COŞKU DOLU KUTLAMA
Milli Mücadelenin 100. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Kutlama Programı, Valilik Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene;...

Milli Mücadelenin 100. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Kutlama Programı, Valilik Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Törene; Vali özdemir çakacak, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Utku çakırözer, Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkân, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu yaptı.
Müdür Tatlısu konuşmasında, “Bugün, Büyük önder Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının ve Milli Mücadelenin başlangıcının 100. yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal’ in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele, Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Ulu önder Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının, Ulusal egemenliğin başlangıcıdır 19 Mayıs. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin dünya üzerindeki varlığını ve özgürlüğünü sürdürmesi için buna inanan ve "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen Ulu önder, yediden yetmişe, bu amaca inanan her insanımızı arkasına alarak Milli Mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir. Milli Mücadeledeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır.” dedi.
Konuşmanın ardından gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere madalyaları Vali özdemir çakacak tarafından verildi.
öğrenciler tarafından bayramla ilgili şiirlerin ve gençlik adına konuşmanın yapılmasından sonra etkinlik çerçevesinde spor ve halk oyunları gösterileri yapıldı.
Programın sonunda, Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ adlı şiiri eşliğinde “Büyük Türk Bayrağı” açıldı.  Tören sonunda Vali çakacak, programa katılan öğrencileri ve sporcuları tek tek tebrik ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.