Vekiller direnen köylülerle buluştu

Vekiller direnen köylülerle buluştu
 CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Alpu’da yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında başlatılan sondaj çalışmalarına direnen köylülerle bir araya geldi, destek verdi.Çakırözer ve Süllü,...

 


CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku çakırözer ve Jale Nur Süllü Alpu’da yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında başlatılan sondaj çalışmalarına direnen köylülerle bir araya geldi, destek verdi.


çakırözer ve Süllü, “Temiz havamızı, suyumuzu, verimli topraklarımızı yok etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Tüm Eskişehir hem birlikte projeden vazgeçilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.


SONDAJA DİRENEN KöYLüLERLE BULUŞTULAR


Alpu’da yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral projesinin ardından, bölgede sondaj çalışmalarına başlandı. 31 Mart yerel seçimlerin hemen ardından başlanan sondaj çalışmalarında 50’ye yakın noktada sondaj kuyusu açılırken, çalışmaların ardından ortaya çıkan hafriyat atıklarının dereye bırakılması santral yapılmadan çevreye zarar vermeye başladı. CHP’li çakırözer ve Süllü, sondaj çalışmalarının yapıldığı köye giderek, sondaja direnen köylülerle buluştu.


çAĞRIDA BULUNDULAR


Kömürlü termik santralin yapılacağı köylerden biri olan KızılcaörenMahellesi’nde sondaja direnen köylülerle bir araya gelen çakırözer ve Süllü, köylülere destek verdi. çakırözer ve Süllü, topraklarına sahip çıkan köylülerle birlikte, yapılan sondaj çalışmalarının bir önce sonlandırılması ve termik santralden vazgeçilmesi çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.