"Acı olaydan ders çıkarılmalı"

“Acı olaydan ders çıkarılmalı”
 Büyük Kafkasya Sürgünü ve Soykırımının 155. Yıl Dönümü nedeniyle Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal bir mesaj yayımladı.Başkan Ünal mesajında şu görüşlere yer verdi; “155 yıl önce bugün, 21...

 


Büyük Kafkasya Sürgünü ve Soykırımının 155. Yıl Dönümü nedeniyle Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim ünal bir mesaj yayımladı.


Başkan ünal mesajında şu görüşlere yer verdi; “155 yıl önce bugün, 21 Mayıs 1864’te Büyük Kafkas Sürgünü yaşanmıştır. Kafkasya’dan Rus ve Hristiyan olmayan toplulukların göç ettirilmesi daha önceki zamanlarda da uygulanmıştır. Ancak resmî olarak bu büyük sürgün 21 Mayıs 1864 tarihinde ilân edilmiştir. Bu tarihle birlikte insanlar, vatanlarından çıkarılarak adeta ölüme gönderilmiştir.


Vatanlarından, kültürlerinden, dillerinden, kardeşlerinden uzak kalmasına neden olan bu sürgün politikası, bir arada yaşayan halklar arasında husumet çıkararak bunların Rus hâkimiyetine karşı gelmelerine mani olma şeklinde bugüne değin gelmiştir.


Bu acı olaydan ders çıkarılarak; inanç, millî his ve değer bilincinin yerleşmesi için çalışılması, çekilen bu acıların unutulmaması ve bir daha yaşanmaması için güçlü ve uyanık olunması gereği akıldan çıkarılmamalıdır.


Unutulmasın ki! Başlarına gelenleri bilmeyenlere, yarınlara taşıyamayanlara tarih yaşama hakkı vermiyor!


155’nci yıl dönümünde Büyük Kafkas Sürgününde hayatlarını kaybedenleri başta Şeyh Şamil olmak üzere rahmetle anıyor, bu katliamı, bu soykırımı yapanları nefretle takbih ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.