Usta besteciye büyük vefa

Usta besteciye büyük vefa
  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları unutulmayacak bir konsere imza attı. Türk müziğinin usta isimlerinden Muammer...

 


 


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları unutulmayacak bir konsere imza attı. Türk müziğinin usta isimlerinden Muammer Sun’un onur konuğu olarak katıldığı konserde, Sun’un eserlerini seslendiren Senfoni Orkestrası Eskişehirlilere unutamayacakları bir bayram yaşattı.  


 


Kentin dört bir yanında yaşanan 19 Mayıs coşkusu, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Doğum Günüm 1919’ konseri ile zirveye taşındı. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatrolarının ortaklaşa düzenlediği, Anadolu üniversitesi Devlet Konservatuarı Gençlik Korosu’nun da sahne aldığı konserde Türk müziğinin efsane isimlerinden Muammer Sun’un eserleri seslendirildi. ‘Biz Atatürk Gençleriyiz, Dağ Başını Duman Almış, İzmir Marşı, 19 Mayıs’ gibi Muammer Sun tarafından bestelenen eserlere Eskişehirliler de büyük bir coşkuyla eşlik etti.


ORKESTRA ŞEFİ BAŞKAN BüYüKERŞEN


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da takip ettiği konser sonunda Başkan Büyükerşen sahneye çıkarak Gençlik Marşı’nı seslendiren, koro ve orkestrayı yönetti.


Orkestra ve Şehir Tiyatroları’nın ortaklaşa Eskişehirlilere büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Başkan Büyükerşen, Muammer Sun’u Eskişehir’de ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Büyükerşen “İşte Atatürk’ün hayalini kurduğu, sanata gönül vermiş, çağdaş Türk gençleri. Hepsi birbirinden başarılı, hepsi O’nun düşüncelerine sıkı sıkıya bağlı. Hem Orkestramıza hem de Şehir Tiyatrolarımıza bu özel günde, böyle harika bir performansla bizleri mutlu ettikleri için teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yaşatan eserler ortaya çıkaran ve bugün kendisini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük gurur duyduğumuz Sayın Muammer Sun’a etmek istiyorum. Hiç şüphem yok ki bıraktığı eserler ile Atatürk’ün gençleri tarafından bir ömür en güzel şekilde anılacaktır” dedi.


Eskişehir’in Türkiye’nin örnek kentlerinden biri olduğunu ifade eden Muammer Sun ise “Sayın Başkan Yılmaz Büyükerşen’e böyle bir orkestrayı Eskişehir’e kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Atatürk’ün fikirlerine ve cumhuriyete daha sıkı bağlanmamız gereken günlerden geçiyoruz. Görüyorum ki Eskişehirliler bu görevlerini layıkıyla yerine getiriyor” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.