"Bilimden uzak projeler çarpık kentleşme getirdi"

“Bilimden uzak projeler çarpık kentleşme getirdi”
İnşaat Mühendisleri Odası tarafından mezun olan öğrenciler için Mezuniyet ve Rozet Takma Töreni düzenlendi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Deniz Kılıç törende yaptığı konuşmada, bilimden uzak...


İnşaat Mühendisleri Odası tarafından mezun olan öğrenciler için Mezuniyet ve Rozet Takma Töreni düzenlendi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Deniz Kılıç törende yaptığı konuşmada, bilimden uzak yapılaşmanın yaşattığı sorunlara dikkat çekti.

Mühendislerin artık ucuz işçi statüsüne girdiğini söyleyen Oda Başkanı Kılıç, “Durdurulmayan kontenjan artışı, açılmayan öğretim elemanı kadroları, laboratuar ve staj olanaksızlıkları ve daha nice birçok etmen ve sonuçta ucuz iş gücü olmaya zorlanan birçok sayıda mühendis!” ifadelerini kullandı.


Mezuniyet ve Rozet Takma Töreninde genç mühendislere seslenen oda Başkanı Kılıç; “Bilimden, teknikten ve denetimden kaçırılarak yapılan projeler. Sonuçta çarpık kentleşme, güvenliksiz ve gayri ekonomik yapı, güvencesiz ve düzensiz bir sektör meydana getirmiştir. çok sayıda üniversite, çok sayıda bölüm, durdurulmayan kontenjan artışı, açılmayan öğretim elemanı kadroları, laboratuar ve staj olanaksızlıkları ve daha nice birçok etmen ve sonuçta ucuz iş gücü olmaya zorlanan birçok sayıda mühendis.
çöZüM üNİVERSİTE DEĞİL KREŞ!
çözüm, her ile, hatta her ilçeye üniversite açmak değil, her mahalleye kreş açmak ve eğitimin çocukluk yıllarında özgürlükçü ve düşünsel olmasını sağlamaktan geçmektedir.
Bu karamsar tabloyu sizlerin gözlerini korkutmak ve mesleğinizden soğutmak için çizmiyoruz. Tam tersine sizleri mesleğinizi daha iyi öğrenip, deneyim kazanmanızı ve mücadele etmenizi teşvik için yapıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk`ta dediği gibi, "Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir." Atatürk bu sözleri söylerken, ışığa doğru yürüyen, içi vatan aşkıyla dolu bir gençliği görmesinden doğan bir imanı yaşatmış içinde. Bizlerde, sizde, bu etrafına ışık serpen ve gerçeği arayan bir gençlik görmek istiyor ve de görüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.