"Koruyucu tedbirler arttırılmalı"

“Koruyucu tedbirler arttırılmalı”
 Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı meslektaşları Av. Müzeyyen Boylu’nun,  19 Mayıs 2019 tarihinde, boşanma davası açtığı ve hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan...

 


Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı meslektaşları Av. Müzeyyen Boylu’nun,  19 Mayıs 2019 tarihinde, boşanma davası açtığı ve hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan eşi tarafından çocuklarının gözü önünde katledilmesine büyük tepki geldi.


HABERİ;


Sadece üzgün olmadıklarını aynı zamanda çok öfkeli olduklarını da dile getiren Duman,  “Kadınlar her gün erkek egemen sistemin hoyratlığı altında ezilirken ve hayatlarını kaybederken Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu toplantısında, hukukçu bir kadın milletvekili “ kanunlar, örf ve âdetin üzerinde olamaz” şeklinde konuşma yapıyor. Meslektaşımıza yönelen erkek şiddeti, sosyal statünün veya gelir durumunun kadına yönelik şiddet konusunda bir farklılık yaratmadığını bir kez daha göstermiştir.  Sorun kadını yok sayan, aileyi erkek lehine güçlendirip kadını ev içine hapsetmeye çalışan, erkek egemen kültürdür. Koruyucu ve önleyici tedbirler arttırılmadığı, etkin bir yargılama süreci yürütülmediği ve hepsinden önemlisi toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hususunda topyekûn bir mücadeleye başlanmadığı sürece kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.