"Doğa gözümüzün önünde katlediliyor"

“Doğa gözümüzün önünde katlediliyor”
ESÇEP olarak Alpu Ovasına yapılması planlanan kömürlü termik santral projesinin her aşamasını yakından takip ettiklerini söyleyen platform yöneticileri ise , “Doğa gözümüzün önünde katlediliyor” dedi. ESÇEP yöneticileri...


ESçEP olarak Alpu Ovasına yapılması planlanan kömürlü termik santral projesinin her aşamasını yakından takip ettiklerini söyleyen platform yöneticileri ise , “Doğa gözümüzün önünde katlediliyor” dedi. ESçEP yöneticileri ayrıca bölgenin tarım sit alanı olarak duracağı yönünde verilen sözlerin de tutulmasını istedi.

“BüYüK KAYGI DUYUYORUZ”
ESçEP adına burada açıklamalarda bulunan bölge sakinlerinden Fikret Baykır “Yerel seçimden sonra başlatılan ve içeriği bilinmeyen sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak büyük kaygı duyuyoruz. Biz yörede yaşayanların da endişeyle karşıladığı sondaj kuyuları yönetmeliklere uygun açılmamakta, sondaj işlemi sonucunda oluşan atık çamurlar Ağapınar Mahallesinde bulunan tarım arazisi niteliğindeki depolama alanına boşalmaktadır. Bu durum toprak ve su kirliliği bakımından büyük riskler oluşturmaktadır” dedi.
VERİMLİ OVAMIZIN KALBİNE HANçER SAPLANIYOR
Yapılanın bir doğa katliamı olduğunu ifade eden Baykır, “Sondaj kuyularından vidanjör ile çekilen çamurlar, Beyazaltın mahallesinin yakınından dere yatağına, Alpu- Bozan arasında izinsiz atık depolama alanına kaçak olarak dökülmektedir. Bizler, açılan kuruların usulüne uygun şekilde, çevreye zarar vermeden en kısa sürede kapatılmasını talep ediyoruz. Yapılan bu işlemler tam bir doğa ve çevre katliamıdır. Eskişehir halkının bilgisi dışında, insafsızca ve acımadan verimli ovamızın kalbine girilmekte, tarım topraklarımız pervasızca delik deşik edilmektedir. Bölge adeta köstebek yuvasına dönmüştür. Toprak yüzlerce metre delinerek gelecekte onarılması imkansız bir çevre cinayeti işlenmektedir” ifadelerini kullandı.
“VERİLEN SöZLER NEREDE?”
 “Bizler Alpu Ovasında yapılması planlanan termik santral ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” diyen Baykır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim öncesi bizzat Sayın Cumhurbaşkanı, verimli Alpu Ovası’nın koruma altına alındığını beyan etmişken, bütün bu gelişmeler ne anlama gelmektedir? AKP Milletvekilinin termik santral ile ilgili bir soruya karşılık ifade ettiği, ‘Bu iş bitti’ sözünün arkasında durmasını ve konunun takipçisi olmasını bekliyoruz.”
“GERGİN ANLAR”
öte yandan incelemeler esnasında platform üyeleri ve çalışanlar arasında da yer yer gergin anlar yaşandı.
çalışma esnasında etrafa şerit çekmeyen görevlileri uyaran üyeler, “ Burada iş güvenliği yok. Bizi de yanına yaklaştırmıyorsunuz. Buraya şerit çekerek güvenlik önlemi almanız gerekiyordu. Ayrıca sizde tehlikeyle iç içe çalışıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz” diyerek kısa süreli tartışma yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.