"Hiçbir öğretmen dışarıda kalmamalı"

“Hiçbir öğretmen dışarıda kalmamalı”
Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan yeni orta öğretim tasarımı hakkında değerlendirmede bulundu. Bakanlığın yeni düzenlemeye ilişkin kapsamlı belge veya...


Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan yeni orta öğretim tasarımı hakkında değerlendirmede bulundu.

Bakanlığın yeni düzenlemeye ilişkin kapsamlı belge veya raporu kamuoyuyla paylaşmadığını ifade eden Karaman,
“Yapılması düşünülen değişikliğe ilişkin daha derinlikli bir değerlendirme yapmak için kuşkusuz MEB’in ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmasını beklemek gereklidir. Zorunlu bir sebep olmadıkça, derslerin saatinde ve çeşidinde bir değişikliğe gitmek, okulların fiziki altyapısının ve mevcut insan kaynaklarının verimli kullanılamaması riski taşımaktadır. İlla ki bir değişim öngörülüyorsa toplam norm kadro hesaplamaları çok ince yapılmalı hiçbir öğretmenin dışarıda kalmayacağı, angaryaya maruz kalmayacağı bir sistem oluşturulmalıdır” dedi.
Karaman, “Ya da norm kadro sayısını artırmayacak ve eksiltmeyecek mevcut ders çizelgelerinde bir konsolidasyon ve iyileştirme yapılarak sistem kurgulanmalıdır. Ancak, açıklanan çizelge hiçbir şekilde böyle bir yaklaşımı benimsememiştir. Bunun yerine, ortaöğretimin hemen hemen tüm derslerini ve dolayısıyla branş öğretmenlerini etkileyebilecek büyük bir değişiklik öngörülmüştür. Böylesi köklü bir adım öğretmenlerimizin olumsuz etkilenebileceği büyük riskleri taşımaya adaydır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.