Belediyeden borç davası

Belediyeden borç davası
Eskişehir Çevre Platformu üyeleri Alpu’ya giderek, belediye başkanı Gürbüz Güller’i ziyaret etti. Güller ziyaretinde İller Bankasına yüklendi. Belediyenin 50 milyon gibi yüklü bir miktar borcu varken, İller Bankasının belediyeye...

Eskişehir çevre Platformu üyeleri Alpu’ya giderek, belediye başkanı Gürbüz Güller’i ziyaret etti. Güller ziyaretinde İller Bankasına yüklendi.

Belediyenin 50 milyon gibi yüklü bir miktar borcu varken, İller Bankasının belediyeye 20 milyonluk krediyi vermesinin yasal olmadığını ifade eden Güller, “İller Bankasına bu konuda dava açacağım” dedi.
ESçEP üyeleri, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’den belediyenin durumu hakkında bilgi almak için bir ziyarette bulundu.
Belediyenin şu anda 50 milyon borcu olduğunu söyleyen Güller,
“Faturayı kesen geliyor. Yani eski yönetimden kalan borç gün geçtikçe artıyor. Biz bu borcu kapatmakta kararlıyız” dedi.
Seçimden önce İller Bankasından 20 milyon lira kredi çekildiğini kaydeden Güller, “Kilit taşı ve üst yapı için bu para kullanılmış. Ama ilçenin kanalizasyonu yok. Altyapı oluşmadan üst yapı oluşturulmuş. Yani bu 20 milyon lira çöpe gitti. Biz şimdi ilçenin alt yapısını yapmak için bu kilit taşını sökmek zorundayız. Bu, bilerek yapılan eylem. İller Bankası buna çanak tuttu” dedi.
İller Bankasına dava açacaklarını da söyleyen Güller, “Belediyenin 50 milyon gibi yüklü bir miktar borcu varken, İller Bankasının 20 milyonluk krediyi vermesi de yasal değil. İller Bankasına bu konuda dava açacağım” diye konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.