Küçük mucit Başkan Kurt'u ziyaret etti

Küçük mucit Başkan Kurt’u ziyaret etti
 Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması’nda “Görme Engelli Bastonu N-Bot" ile Türkiye 5’incisi olan ve Mansiyon Ödülü kazanan Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü 9. Sınıf Öğrencisi Beray Yaşar, Odunpazarı Belediye...

 


Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması'nda “Görme Engelli Bastonu N-Bot" ile Türkiye 5’incisi olan ve Mansiyon ödülü kazanan Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü 9. Sınıf öğrencisi Beray Yaşar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.


 


Mutluluğunu kendisi ile paylaşan Yaşar’a teşekkür eden Başkan Kurt, Beray Yaşar gibi başarılı çocukların sayısının artmasını diledi.


Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette Beray Yaşar’a Doğa Koleji Eskişehir Kampüs Müdürü Damla Güven ile Kodlama ve Robotik öğretmeni Caner Sağlar da eşlik etti. Yaşar’ın, Kodlama ve Robotik öğretmeni Caner Sağlar danışmanlığında yürüttüğü “Görme Engelli Bastonu N-Bot" adlı proje ile Yaratıcı çocuklar Derneği tarafından düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışmasında ilk 10 proje içinde yer aldığını söyleyen Doğa Koleji Eskişehir Kampüs Müdürü Damla Güven, Yaşar’ın kullandığı ultrasonik sensör sayesinde mesafeyi ölçerek kulaklığa bağlı olan ses sistemi sayesinde görme engelli insanların yaşadığı toplumsal ve çevresel problemlerini en aza indirmek için görme engelli baston N-Bot'u ürettiğini kaydetti. Güven, Beray Yaşar’ın “Görme Engelli Bastonu N-Bot" ile bu yarışmada 5’inci olarak mansiyon ödülü kazandığını kaydetti.


Mutluluğunu Başkan Kurt ile paylaşan Beray Yaşar, ödül aldığı “Görme Engelli Bastonu N-Bot"u Başkan Kurt’a anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.