İLK DUT PEKMEZİNİN TADINA BAKTI

İLK DUT PEKMEZİNİN TADINA BAKTI
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan, içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler nedeniyle kahvaltı sofralarının başköşesinde yer alan dut pekmezinin kaynatma sezonu Mihalıççık ilçesinde başladı.Türkiye’nin...

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan, içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler nedeniyle kahvaltı sofralarının başköşesinde yer alan dut pekmezinin kaynatma sezonu Mihalıççık ilçesinde başladı.


Türkiye’nin dört bir yanında farklı yöntemlerle üretilirken, binlerce yıllık geleneksel beslenme kültürü ve damak zevkinin vazgeçilmezlerinden biri olan Mihalıççık ilçesinin meşhur dut pekmezi de köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilmeye devam ediyor. 


Mihalıççık  köylerinde her yıl geleneksel yöntemlerle üretilen dut pekmezinin kansızlık, bronşit, grip başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.


Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar çorum, Belediye Başkanlığı görevine başladıktan sonra ilçeye bağlı Mahalleri ziyaret etmeye başladı. Başkan çorum ilçedeki Mahalleri ziyaret ederek, her mahallenin coğrafi, tarımsal, hayvancılık, turizm ve yöresel ürünleri konusunda bölgemizde neler üretiliyor, burada yaşayan insanlarımız ne istiyor, bu bölgemizden nasıl fayda sağlarız çalışmalarına başladıklarını belirterek hafta sonu ilçeye bağlı çalkaya ve Süleler mahallesine özel bir ziyaret gerçekleştirerek bölgede incelemelerde bulundu. Mahalle Ziyaretlerinde çalkaya mahallesinde, bölgede yetiştirilen dutlardan yapılan pekmez kaynatan mahalle halkını ziyaret eden Başkan çorum"a yaptıkları işler hakkında bilgi veren mahalle sakinleri kaynattıkları pekmezden Başkan çorum"a ikram ettiler. Belediye Başkanı Haydar çorum"da Mihalıççık ilçemiz mahallerinde siz değerli vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri, Belediye olarak tanıtım, satışı konusunda gerekli çalışmalara başladık, yakın zamanda ürettiğiniz ürünlerden fazla olanları belediyemiz kanalıyla satışını yapabileceksiniz. Bu projemiz hayata geçtiğinde siz değerli mahalle sakinlerimizin ürünlerinin satışından gelir elde edecekler, bölgemizin ürünleri tanıtılarak aranan ürünler olacaktır. Sizler ürünleriniz satıldıkça daha çok üretmek için çalışacak ve ailenizin geliri artacaktır "dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.