Kredi alımında yeni düzenleme

Kredi alımında yeni düzenleme
Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, kredilerde yeni düzenlemeye gidildiğini söyleyerek ayrıntılı bilgi verdi. Bir hafta önce gelen bilgi ile bir yıl vergi mükellefi olmayan esnafın kredi kullanma talebinde bulunamadığını...


Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, kredilerde yeni düzenlemeye gidildiğini söyleyerek ayrıntılı bilgi verdi.

Bir hafta önce gelen bilgi ile bir yıl vergi mükellefi olmayan esnafın kredi kullanma talebinde bulunamadığını hatırlatan Suat Er, “Bir hafta önce yeni bilgi geldi. Bu süre 3 aya çekildi” dedi.
Birkaç ay içerisinde faizlerin yüzde 5’ten 8’e çıktığını kaydeden Er,
“ödemelerimiz yüzde beş yıl iken 4 yıla çekildi. 6 ayda bir taksit iken 3 ayda bir ödeme yapılma yönüne gidildi. Bizde bunları esnaflarımıza duyurduk. Her şeyimizi hazırlayan esnaf dosyasını ipoteğini, rehinini veren esnafımızın dosyasını bankadan geri istemek durumunda kaldık. Esnafımıza da çağırıp bu bilgiyi aktardık. Dosyalarını yeniden düzenleme yönüne gittik. Bir hafta önce gelen bilgi bir yıl vergi mükellefi olmayan esnafımız kredi kullanma talebinde bulunamıyordu. Bir hafta önce yeni bilgi geldi. Bu süre 3 aya çekildi. Vergi mükellefliğinde 3 ayını doldurmayan esnafımız kredi talebinde bulunamıyor” dedi.
Er, “Tabi esnaflarımız bizi yanlış anlıyor. Bahsettiğim gibi biz böyle kararları alamayız. Böyle bir açıklamada bulunamayız. Resmi yazı gelmedikçe herhangi bir değişiklik yapma imkanımız yok. Bunu da 3 ay vergi mükellefi olanları tekrar çağırdık. Bir yıl değil 3 aya düştü diye.  Perşembe günü de bu karar göre 200 kişi müracaatımız vardı. 100 kişinin kredisini çıkardı. Limitlerimiz yine 200 bin TL, kredi faizlerimiz yüzde 8’dir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.