"Eskişehir bunu da elinden kaçırmasın"

“Eskişehir bunu da elinden kaçırmasın”
Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal, raylı sistemler projelerinde Eskişehir’in daha tecrübeli olduğunu ifade ederek, "YHT’nin TÜLOMSAŞ’ta üretilmesi tek çözümdür. Uraysim gibi projeler için de...


Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal, raylı sistemler projelerinde Eskişehir’in daha tecrübeli olduğunu ifade ederek, "YHT’nin TüLOMSAŞ’ta üretilmesi tek çözümdür. Uraysim gibi projeler için de bazı iller lobi çalışması yapıyor” dedi.

Diğer bazı şehirlerin lobi çalışmaları ile özellikle yüksek hızlı tren, milli yüksek hızlı tren konusunda ve URAYSİM projelerinin Eskişehir’den alınması için uğraş verdiklerine dikkat çeken Başkan Ramazan Uysal, Eskişehir'in geleceği ve TüLOMSAŞ’ın hakkı olan bu emanetlerin korunması için mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.
Eskişehir’in tüm dinamikleri ve halkının emanetini üzerinde taşıyan milletvekilleri ile beraber, bir daha telafisi mümkün olmayacak kayıpları önlemesi gerektiğine vurgu yapan Uysal, “Yoksa bu vebali ödeyemeyiz. TüLOMŞAŞ yaklaşık bir buçuk asırdır üzerine düşen milli görevleri üstün başarı ile tamamlayan teknolojik mucizeler gösteren, Eskişehir ve Türkiye için hayatı öneme sahip ehil ve liyakatli milli bir kurumumuzdur. Raylı sistemler Ar-Ge, inovasyon ve test merkezi, teknik donanımları, yetişmiş teknik elemanları, mühendis kadroları, yüksek hızlı tren ve milli yüksek hızlı treni en ekonomik şekilde, en kısa zamanda başarı ile tamamlayabilecektir” ifadelerini kullandı.
YHT projesini Eskişehir’de yaptırmamanın, başka bir yerde yapmanın hem çok maliyetli hem de çok uzun süreceğine dikkat çeken Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Bu proje ancak ve ancak TüLOMSAŞ’ta yapılabilir. Hükümetimizin bu konuda daha anlayışlı olacağını düşünmekteyiz. Ekonomik sıkıntı içinde olduğumuz şu günlerde bu projeyi TüLOMSAŞ'ta hayata geçirmek ekonomimizi de canlandıracaktır. Bugün YHT Seti ortalama 33 milyon Euro tramvay seti ise 2 milyon Euro maliyet getirmektedir. TüLOMSAŞ’ta yapılması ile bu maliyetin yüzde 50’si tasarruf edilecek ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlarken, istihdam olanaklarını artıracak ve yan sanayiye de katkı sağlayacaktır. Tüm bu çalışmalar sonrasında, demiryolları ile ilgili faaliyetlerde ülkemizin ve Eskişehir’imizin yeniden yükseldiğini ve küresel rekabet de raylı sistemler ithalatının azaltılması, ihracat yapılmasının çaresi TüLOMŞAŞ’ın önünü açmaktan geçer. Milli raylı sistem projelerimiz için başka bir adres aranması zorlama ve anlamsız olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.