Ayçiçek tarlasında termik eylemi

Ayçiçek tarlasında termik eylemi
Alpu’ya kurulması planlanan termik santrali Çatacık Ormanı’ndaki bir Ayçiçek tarlasında protesto eden Çevre Derneği üyeleri, olası bir santral yapımının kente vereceği zararı bir kez daha yineledi.Çevre Derneği Başkanı...


Alpu’ya kurulması planlanan termik santrali çatacık Ormanı’ndaki bir Ayçiçek tarlasında protesto eden çevre Derneği üyeleri, olası bir santral yapımının kente vereceği zararı bir kez daha yineledi.

çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman “Termik santral kurulması durumunda çatacık Ormanı da Alpu ovası gibi yok olacak. Eskişehir’de başlattığımız termik santrale karşı tepkilerimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Eskişehir çevre Koruma ve Geliştirme Derneği yönetim kurulu tarafından üyelerine yönelik hafta sonu bir piknik organize edildi. Bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilen geleneksel çatacık pikniğine katılım beklenenin üzerinde oldu. Yalımkaya çevre Köyleri Kültür ve Sosyal Dayanıma Derneğinin davetlisi olarak pikniğe katıldıklarını ifade eden dernek başkanı Sadık Yurtman “Bölgeye yapılası planlanan kömür yakıtlı termik santrale olan tepkimizi bir kez daha ortaya koyduk. Termik santral kurulması durumunda çatacık Ormanı da Alpu ovası gibi yok olacak. Eskişehir’de başlattığımız termik santrale karşı tepkilerimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Bizler termik santrali asla şehrimize istemiyoruz. Kömür yakıtlı termik santral projesinden tamamen vazgeçilmelidir” dedi.
Mahalli sanatçıların verdiği konser ile neşelenen geleneksel piknikte, Yalımkaya çevre Köyleri Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği yönetim kurulu tarafından Eskişehir çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Yurtman’a katılımlarından dolayı onur plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.