"Sonuçlar iflas!"

“Sonuçlar iflas!”
Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan YKS sonuçlarını değerlendirerek, sonuçları iflas olarak niteledi. Alkan, “Eğitim sistemimizin içler acısı durumu ortaya çıktı” dedi.Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, YKS’nın sayısal...


Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan YKS sonuçlarını değerlendirerek, sonuçları iflas olarak niteledi. Alkan, “Eğitim sistemimizin içler acısı durumu ortaya çıktı” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, YKS’nın sayısal verilerinin sonucunun açıklandığını ifade ederek,  
“2.5 milyondan fazla adayın katıldığı 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (öSYM) tarafından 17 Temmuz saat 01.15’te açıklamıştır. YKS’ye ilişkin ayrıntılı sayısal veriler sınav sonuçlarının hemen ardından öSYM tarafından açıklanmıştır. 2019 YKS sonuçlarının en dikkat çekici yönü sorulara verilen doğru yanıtların ortalamasının çok düşük kalmasıdır. Bu durum, eğitim sistemimizin içler acısı durumunu bütün açıklığıyla ortaya koymaktadır” dedi.
Alkan, “İlk kez geçtiğimiz yıl uygulanan YKS’nin ikinci kez yapıldığı bu yıl da sınav sonuçlarının pek çok yönden eleştirilmesi kaçınılmaz görünmektedir. 2019 YKS’ye giren 2,5 milyon adayın bir gün içinde sabah ve öğleden sonra yapılan oturumlarla ‘başarı’ göstermesi beklenmiştir. Böyle bir sınav sisteminin her şeyden önce insani olmayan bir nitelik taşıdığı ve milyonlarca gencin üzerinde yoğun bir psikolojik baskı yarattığı ortadadır. Sınava giren adayların birçoğu, puan ve sıralamalardaki dikkate değer değişiklikler nedeniyle şaşkınlık yaşamakta ve tercih yapmakta zorlandıklarını ifade etmektedir. Bu yıl puanların geçen yıla göre yüksek ancak sıralamaların düşük olması yüzbinlerce üniversite adayı için adeta hayal kırıklığı yaratmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.