BAKANLIK NE KENDİSİ YAPIYOR NE DE YAPTIRIYOR

BAKANLIK NE KENDİSİ YAPIYOR NE DE YAPTIRIYOR
Eskişehir’in orta yerinde sıkışıp kalan ve şehrin en kalabalık 3 mahallesi olan Emek, Erenköy ve 71 Evler mahallelerini olumsuz şekilde etkileyen küçük sanayi sitesinin kaldırılması konusunda yıllardır küçücük bir ilerleme...

Eskişehir’in orta yerinde sıkışıp kalan ve şehrin en kalabalık 3 mahallesi olan Emek, Erenköy ve 71 Evler mahallelerini olumsuz şekilde etkileyen küçük sanayi sitesinin kaldırılması konusunda yıllardır küçücük bir ilerleme kaydedilemedi.
Her dönem kaldırılması gündeme gelen fakat bir türlü kaldırılması için somut adımların atılamadı sanayi çarşısı her geçen gün daha da sıkıntı yaratmaya devam ediyor.

İLK YETKİYİ BURHAN SAKALLI ALMIŞTI

Aslında, yıllar önce Büyükşehir Belediyesinin 10 ayrı bölgeyi Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan etmesi ve bu 10 bölge içinde sanayi çarşısının da yer almasıyla büyük bir umut doğmuştu.
O dönem Odunpazarı’nın AK partili belediye başkanı Burhan Sakallı’nın isteği doğrultusunda, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen küçük sanayi sitesinin taşınması, yerine planlama yapılması yetkisi meclis tarafından kendisine verilmişti.
Dönemin büyükşehir meclisi CHP’li çoğunluğa sahip olmasına rağmen, AK Partili Odunpazarı belediye başkanı Burhan Sakallı’ya küçük sanayi dönüşümü yetkisini vermişti.
Burhan Sakallı bu yetkiyi seçimlerin kapıya dayanması üzerine kullanamadı. Daha doğrusu kullanacak süre kalmadı. Böylelikle sanayi çarşısının taşınması ve yerine yeni bir planlama yapılmasına o dönem başlanamadı.

SEçİMDE BELEDİYE YöNETİMİ DEĞİŞTİ,
İŞ çIKMAZA GİRDİ

Yapılan seçimlerde Odunpazarı Belediyesi AK parti’den CHP’ye geçti.
Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alana bir planlama yaptırdı. Kamuoyunda bir hayli tartışılan planlamaya Eskişehir’deki AK Partililer büyük reaksiyon gösterdi. Sonunda AK partili çoğunluğun olduğu büyükşehir meclisine gelen küçük sanayi sitesi planlaması yine AK partililerin oylarıyla ret edildi.
Böylece küçük sanayi sitesinin taşınması ve yerine de yeni bir düzenleme yapılmasına yönelik planlamanın önü kesilmiş oldu.

BöLGE AFET RİSKLİ ALAN OLUYOR.
2017 yılında Bakanlar kurulunun sanayi çarşısının bulunduğu alanı Afet riskli Alan ilan etmesiyle, küçük sanayi sitesinin taşınması ve aynı bölgeye yeni bir düzenleme yapılması şansı yeniden doğdu.
çünkü bölgenin Afet riskli Alan ilen edilmesiyle birlikte söz konusu proje artık hükümet projesi haline gelmişti.
Sonuç olarak artık taşınma ve yerine yeni planlama yetkisi çevre Bakanlığına geçmişti.
Ama gelin görün ki bakanlık bu konuda herhangi bir adım atmadığı gibi, kendi üzerinde bulunan yetkiyi de Odunpazarı belediyesine bir türlü devretmedi. Durum böyle olunca da küçük sanayi sitesinin taşınma hikâyesinde bir arpa boyu dahi kat edilemedi.
Şu anda sanayi çarşısının taşınmasıyla ilgili herhangi bir gelişme mevcut deği.
Yetkili olan bakanlık bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir şey yapmadığı gibi var olan yetkisini bu konuda elinde hazır planı bulunan Odunpazarı Belediyesi’ne de devretmiyor. Sanayi çarşısı’nın mevcut haliyle yarattığı sıkıntı her geçen gün artarken, bu durumdan çevresinde bulunan 3 mahalle de olabildiğince olumsuz etkileniyor.
Eskişehir halkının büyük bir çoğunluğu da yıllardır sıkıntı yaratan Sanayi çarşısının biran önce kaldırılmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.