Pet hayvanlarında kene riskine dikkat!

Pet hayvanlarında kene riskine dikkat!
Hava sıcaklığının artmasınabağlı olarak, kene tehlikesininyeniden ortaya çıkmasıinsanları tedirgin etmeyebaşladı. Büyük ve küçükbaşhayvanların başını çektiği kenevakalarında, uzmanlara görepark ve bahçelere salınan...






Hava sıcaklığının artmasınabağlı olarak, kene tehlikesininyeniden ortaya çıkmasıinsanları tedirgin etmeyebaşladı. Büyük ve küçükbaşhayvanların başını çektiği kenevakalarında, uzmanlara görepark ve bahçelere salınan pethayvanları da büyük risk altındabulunuyor.özellikle kırsal kesimlerdedaha çok görülen kene, meradaolan büyük ve küçükbaşhayvanlar üzerinden insanlarageçebiliyor. Konuyla ilgiliveteriner hekimler ise, sadecekırsal kesimlerin değil, şehirlerdepark ve bahçelere salınanevcil hayvanların da kene riskitaşıdıklarını belirtti.


“Evcil hayvanlar için pireve kene kovucutasmalar ve ensedamlaları var”


Eskişehir Pet LifeVeteriner Kliniği VeterinerHekimi Abdülhamithançam, pethayvanlarında keneleriçin nasıl önlemalınmalı konusundatavsiyelerde bulundu.çam, evcil hayvanlariçin başlıca önlemlerarasında pire, kene tasmalarıolduğundan bahsederek, “Evcilhayvanlarda pire ve kene kovucutasmalar ve ense damlalarıvar. Normalde periyot olarak 3ayda bir rutin kullanıyoruz. Aktif1 ay pasif 2 ay toplam 3 aykullanım var ama genelde sıksık yapılmasını tavsiyeediyoruz. Ensedamlaları ise, iç vedış parazitler içinhayvan sağlığı açısındankesinlikle ihmaletmesinler. Eğeryoğun periyotlardakarşılaşıyorlarsa 3ayı beklemesinlererken yaptırsınlar”ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.