Mevsimlik işçi çocuklarının Drone ile ilk tanışması

Mevsimlik işçi çocuklarının Drone ile ilk tanışması
Şanlıurfa’dan Eskişehir’emevsimlik işçi olarak gelentarım işçilerinin çocuklarının,hayatlarında ilk defa dronegörmesi sonrasındayaşadıkları şaşkınlıkgörüntülere yansıdı.Şanlıurfa’dan gelerekEskişehir’de tarlalardaçalışan...





Şanlıurfa’dan Eskişehir’emevsimlik işçi olarak gelentarım işçilerinin çocuklarının,hayatlarında ilk defa dronegörmesi sonrasındayaşadıkları şaşkınlıkgörüntülere yansıdı.Şanlıurfa’dan gelerekEskişehir’de tarlalardaçalışan ailelerin çocuklarıgün boyu kaldıkları çadırlarınçevresinde oyunlaroynuyor. Sayıları yüzeulaşan çocukların çadırbölgesine gelen droneile tanışma görüntülerieğlenceli dakikaların yaşanmasınaneden oldu.Hayatlarında ilk defadrone gören çocuklarınbazıları ‘uçak geldi’ diyesevinirken, bazılarının dakorkarak kaçması dronekamerası tarafından kayıtaltına alındı. Bir süre sonrahava aracına alışan çocuklarel sallayarak yakalamayaçalışması ise çevrede bulunanailelerinin gülmesinesebep oldu. Ardından tek tekdrone’u inceleyen çocuklar,merak ettikleri tüm sorularıoperatöre sorarak bilgi aldı.İlk defa drone görençocuklardan 14 yaşındaki İsmailDemirdağ, “Ben ve arkadaşlarımilk defa gördük.İlk kez görüyoruz. Dronevideo ve resim çekiyor. İlkkez gördüğümüz için birazkorktuk” dedi.


“Droneyi ilk görüncekorktuk”


İlk önce korktuklarını belirten13 yaşındaki MehmetDemirdağ isimli çocuk iseduygularını şu şekilde dilegetirdi: ”İlk önce çadırlarıgördük. Droneden öncekorktuk ama sonra alıştık.Drone uçunca koşmayabaşladık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.