Kağıtlar kadınlarla sanata dönüşüyor

Kağıtlar kadınlarla sanata dönüşüyor
Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Kağıt Sanatı’ kursuna katılan kadınların el emekleriyle kağıttan yaptıkları takı ve süs eşyalarını görenler ilk önce şaşırıyor kullandıktan sonra ise hayran...






Tepebaşı Belediyesi özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Kağıt Sanatı’ kursuna katılan kadınların el emekleriyle kağıttan yaptıkları takı ve süs eşyalarını görenler ilk önce şaşırıyor kullandıktan sonra ise hayran kalıyor.


 


Tepebaşı Belediyesi özdilek sanat Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren kadınlar, merkezin sağladığı imkanlar ile kağıdı sanata dönüştürüyor. Yaz döneminde haftada 4 gün olan Kağıt Sanatı Kursuna 54 kursiyer kadın katılıyor. Kursa katılan kadınlar tarafından ilk olarak kağıtlar kesiliyor, sarma işlemiyle şekil verildikten sonra da ürün sabitleniyor. Sabitlenen ürünün üstüne desen yapılmasının ardından ise en önemli aşama olan verniklemeye geçiliyor. Kadınların el emekleriyle yaptıkları ürünler, kırılmaması, sudan ve parfümden etkilenmemesi için 8-10 saat arayla verniklenerek hazır hale geliyor. Yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan kağıttan yapılmış takı ve süs eşyaları, gerek sağlık gerekse de hafiflik açısından kadınların tercihleri arasına girmeye başladı. Kağıdın sanata dönüştüğü ürünleri kullanan kadınlar ise, ilk gördüklerinde gözlerine inanamadıklarını sonradan da ürünlere hayran kalarak hemcinslerine tavsiye ettiklerini söylediler.


“İlk defa görenler şaşkınlık yaşıyor”


Kursa ilişkin açıklamalarda bulunan eğitmen Esin Ceviz, kağıt sanatının çok fazla bilinmediğini ancak görenlerin el emeğiyle yapılan ürünlere hayran kaldığını kaydetti.


Kağıttan ağırlıklı olarak takı ve süs eşyaları yaptıklarını belirten Ceviz, “ürünler kağıttan yapıldığı için hem sağlıklı hem de hafif olduğundan dolayı kullanışlı. Kursiyerlerim yaptıkları takıları ve süs eşyalarını kendileri kullanıyor, eşlerine dostlarına hediye ediyor veya satıp aile bütçelerine katkı sağlıyor. çünkü değişik bir ürün olduğu için çok beğeniliyor. Hatta ilk gören parlak olduğu için cam veya seramik zannediyor. Kağıt deyince ise bir şaşkınlık yaşıyor. Bu ürünlerin yapımı ve kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşıyor, ilerleyen zamanlarda her kadının üstünde takı olarak veya evlerinde süs eşyası olarak kağıttan ürünleri daha fazla göreceğimize inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.