Tükoder tatil için uyardı

Tükoder tatil için uyardı
 Tüketiciyi Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Çağlar, bayramda paket tur sözleşmesi yaparak tatile gidecek vatandaşları uyardı.Tüketicilerin tatile çıkmadan önce tatil firmasını ya da seyahat acentesini iyi araştırması...

 


Tüketiciyi Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ufuk çağlar, bayramda paket tur sözleşmesi yaparak tatile gidecek vatandaşları uyardı.


Tüketicilerin tatile çıkmadan önce tatil firmasını ya da seyahat acentesini iyi araştırması gerektiğini ifade eden Ufuk çağlar, “Firmanın ya da seyahat acentesinin TURSAB’a (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) kaydının olup olmadığı sorgulanmalıdır. Gezi ücretine dâhil olan ve olmayan hizmetler dikkate alınmalıdır. Turda konaklama yapılacak otellerin yıldızları ve konumlarının belirtilip belirtilmediği kontrol edilmelidir. Gezilecek yerlerle ilgili broşürler dikkatlice okunmalıdır. Zorunlu paket tur sigortası yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Turla ilgili tüm dokümanların birer kopyası muhafaza edilmelidir” dedi.


Tatilde araç kiralama sözleşmesi yaparak seyahat edecekleri de uyaran çağlar, “Tüketicilerin kiralanan aracın araç kiralama firmasına ait olduğundan, aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası olduğundan ve kaskosunun olduğundan emin olmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.