"Bu teklifin buçuğu da yoktur hükmü de"

“Bu teklifin buçuğu da yoktur hükmü de”
 Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirerek, kamu işveren heyetinin masaya ilk teklifini sunduğunu söyledi.Kamu işvereninin toplu sözleşme masasına sunduğu teklifi eleştiren...

 


Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirerek, kamu işveren heyetinin masaya ilk teklifini sunduğunu söyledi.


Kamu işvereninin toplu sözleşme masasına sunduğu teklifi eleştiren Muammer Karaman, “Bu teklif gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahiptir” dedi.


2020 yılı için yüzde 3,5+%3 ve 2021 için %3+%2,5 artış teklifini hatırlatan Karaman, “Bu oranlar hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflere uyumlu değil. Bu oranlar hükümet tarafından deklare edilen enflasyon tahminleri ve beklentilerine uygun değil. Hükümetin teklifi, faiz oranlarındaki düşmeyi kurdaki aşağı yönlü hareketi, elektrik, doğalgaz ve diğer bazı temel ürünlerin fiyatlarındaki yukarıya yükselişi doğrulamıyor ve aksine yok sayıyor” dedi.


Teklifi ‘Buçuğu yok, hükmü yok’ şeklinde niteleyen Karaman, “Emek kesimi için toplu pazarlık masasının anlamı evdeki bulguru kaybetme kaygısı olmaksızın Dimyata pirince gitmektir. Kamu işvereni, hem Dimyata pirince gitmemize engel olmak hem de evdeki bulgurun değerini azaltmak gayretindedir. Buna seyirci olmamız da kayıtsız kalmamız da beklenmesin” ifadelerini kullandı.


Karaman, yeni bir teklif ve yeni bir eşik beklediklerini aktararak, Türkiye’nin gücüne inandıklarını ve itibar ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.