Böyle giderse 'Halk Otobüsü' kalmayacak

Böyle giderse ‘Halk Otobüsü’ kalmayacak
Kent içi ulaşımda yeşil otobüs krizi yaşanıyor. Onlarca Özel Halk Otobüsü kontak kapattı, olan ulaşım hizmeti alan vatandaşa oldu. Eskişehir’de şehir içi ulaşımda kullanılan 166 otobüsten 122 adedinin kontak kapattığı...

Kent içi ulaşımda yeşil otobüs krizi yaşanıyor. Onlarca özel Halk Otobüsü kontak kapattı, olan ulaşım hizmeti alan vatandaşa oldu. Eskişehir’de şehir içi ulaşımda kullanılan 166 otobüsten 122 adedinin kontak kapattığı öğrenildi.
 Akaryakıta yapılan peş, peşe artışlar, yedek parça fiyatları, ücretsiz 65 yaş uygulaması, personel giderlerini karşılayamayan ve bu sebeplerle Büyükşehir Belediyesi ile sözleşmelerini yenileyemeyen işletmeciler çareyi kontak kapatmakta buldu. Eskişehir’de belediyenin belirlediği çeşitli semtlere karşılıklı sefer yapan otobüs sayısında giderek yaşanan azalma vatandaşları da olumsuz etkiledi. Sayıdaki düşüş sebebiyle duraklarda yığılmalar yaşanırken birçok güzergâha belediye ye ait otobüsler sokuldu.
Bağlı oldukları odanın kapanmasının ardından dağılmamak için kooperatif kurarak direksiyon başında durmaya çalışan birçok işletmeci iflas bayrağı açarak otobüslerini seferden çekti. Ramazan Bayramında olduğu gibi geride kalan Kurban Bayramında da belediye tarafından kent içi ulaşım araçlarını ücretsiz hale getirilmesi özel Halk Otobüslerinin de boş gidip gelmesine yol açtı.
Yedikleri darbeler sonucu gücü kalmayan çok sayıda otobüs sahibi plakalarını da satacak alıcı bulamayınca araçları trafikten kalıcı olmak üzere çekti. Kapısına kilit vurulan özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Hürcan Alhan, sıkıntının her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekerek “Böyle giderse Eskişehir’in cadde ve sokaklarında yeşil otobüsleri görmek imkansız hale gelecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.