Otogarda kırsal isyanı

Otogarda kırsal isyanı
  Büyükşehir Belediyesi, ayrı ayrı faaliyet gösteren şehirlerarası terminalleri birleştirme kararı aldı. Karmaşanın yaşanacağını söyleyen esnaf ise tepki gösterdi. Esnaf, alınan birleştirme kararından geri dönülmesini...

 


 


Büyükşehir Belediyesi, ayrı ayrı faaliyet gösteren şehirlerarası terminalleri birleştirme kararı aldı. Karmaşanın yaşanacağını söyleyen esnaf ise tepki gösterdi. Esnaf, alınan birleştirme kararından geri dönülmesini istiyor.


 


Otogar birleşiyor. Şehirlerarası ve ilçe otobüslerinin giriş çıkış yaptığı kırsal terminal bir çatı altında toplanıyor. Büyükşehir Belediye meclisinde alına karar doğrultusunda ilçelere otobüslerin kaldırıldığı kırsal terminalin ana terminale taşınması kararının hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı.


Belediye tarafından kırsal terminal bünyesinde faaliyet gösteren yazıhane işletmecileri ile esnafa taşınmaları için tebligat yapıldı.


7 perondan 12 ilçeye otobüslerin kaldırıldığı küçük terminalin şehirlerarası terminale taşınmasına esnaf ve firma sahiplerinden tepki geldi. Ana terminal ile birleştirilmek istemediklerini ifade eden işletmeciler dün bir araya gelerek kararı alan Büyükşehir Belediye yetkililerine çağrıda bulundu. Yaklaşık 25 yıldan beri kırsal terminalde işletmecilik yaptıklarını belirten vatandaşlar, taşınma ile birlikte büyük bir sorununda yaşanacağını söylediler. Şehirlerarası terminalde kendilerine yeni peron ve yazıhanelerinde ayrıldığını belirten esnaf “Bizler belediye ye kiralarımız zamanında ödemekteyiz. İlçe otobüslerinin ana terminale taşınması ortaya büyük bir kargaşa çıkaracaktır. İlçelerden gelen vatandaşlarımız buraya alıştı. Yazıhanelerde yetersiz. Peronlarda sıkıntılar yaşanacak. İlçe otogarının naklinden biran önce vazgeçilmesini istiyoruz. Halkçı belediye olduklarını söyleyenler bizlerin bu sesine kulak vermeli ve karardan geri adım atılmalıdır. Bizleri mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Zaten güçlükle ayakta durabiliyoruz. Birde belediyeden darbe yemeyelim” şeklinde dert yandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.