Denizi değil 'Çayı' turist çekiyor

Denizi değil ’Çayı’ turist çekiyor
Eskişehir’de, önemli turizm yerlerinin başında gelen Porsuk Çayı ziyaretçileriyle kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Yıl boyunca devam eden tekne ve gondollarda yaklaşık 200 bin kişi ağırlanıyor. Türkiye’nin Venedik’i...






Eskişehir
’de, önemli turizm yerlerinin başında gelen Porsuk çayı ziyaretçileriyle kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Yıl boyunca devam eden tekne ve gondollarda yaklaşık 200 bin kişi ağırlanıyor. 



Türkiye’nin Venedik’i olarak adlandırılan Eskişehir’de, yaz dönemi turizm faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehrin ortasından geçen ve kentin önemli sembolü olan Porsuk çayı yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. özellikle çay üzerinde, yapılan turlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tekne ve gondollara binmek için uzun kuyruklar oluşturan insanlar, Porsuk çayı üzerinde gezmenin deneyimini yaşamak istiyor. 
Şehrin ekonomisine önemli ölçüde katkısı bulunan çayda ise yıl boyunca devam eden tekne ve gondol turlarında 12 ayda yaklaşık 200 bin misafir ağırlanıyor. Bu rakamın önemli bir kısmı ise turizm mevsimi olan Hazarin, Temmuz ve Ağustos aylarında meydana geliyor. 

“Biz tekne olarak 20 bine yakın, gondol olarak da 10 bine yakın turist taşıyoruz” 
Yıl boyunca devam eden turlar hakkında bilgi veren tekne kaptanı Engin ülkü, tekne turlarının kişi başı 7,5 lira, 4 kişilik gondol turlarının ise 40 lira olduğunu söyleyerek, “Uzun süredir Porsuk çayı’nda kaptanlık yapıyorum. Yaptığım işten çok memnunum seve seve yapıyorum. Porsuk’ta tekne ve gondolla gezme en büyük zevk haline geldi. Deniz kenarından memleketimize gelen turistler, tekne veya gondolla gezmeden kesinlikle buradan gitmiyorlar. Bunun tadı başka diyorlar. Bunu da rakamlarla açıklayacak olursak, biz tekne olarak 20 bine yakın, gondol olarak da 10 bine yakın turist taşıyoruz. Yani bu iyi bir rakam” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.