Sempozyumda eserler ortaya çıkmaya başladı

Sempozyumda eserler ortaya çıkmaya başladı
Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 13’ünsünü düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda sanatçıların çalışmaları ile ortaya çıkacak eserlerde sona gelindi. Tepebaşı Belediyesi’nin ilkini 2001 yılında...

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 13’ünsünü düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda sanatçıların çalışmaları ile ortaya çıkacak eserlerde sona gelindi.
Tepebaşı Belediyesi’nin ilkini 2001 yılında düzenlediği ve Eskişehir’in en önemli sanatsal ve kültürel buluşmalarından biri olan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu için sona gelindi. Sempozyumda Türkiye’nin yanı sıra Almanya - Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick (Gudrun Kühne), Polonya (Janina Myranova), İspanya (Miguel Angel Gil Andaluz), Güney Kore (Mun Kyung Kim), çin (Zhang Jingjing) ülkelerinden sanatçıların katılım gösterdi. Sempozyuma Türkiye’den ise Ece Kanışkan, Ergün Arda, Yasemin Yarol, İsmail Yardımcı ve Tarık Kartal oldu.
Toprağın usta ellerle sanata dönüştüğü sempozyum, Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan öğrencilere de büyük deneyim oldu. Yerli ve yabancı sanatçılarla çalışan öğrenciler, her birinin kullandığı farklı teknikleri A’dan Z’ye öğrenme ve uygulama fırsatı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.