"Birlikte mücadele edelim"

“Birlikte mücadele edelim”
Eskişehir Çevre Korumu ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir’de ormanların ve su kaynaklarının korunması, maden arama çalışmaları nedeniyle yüz binlerce ağacın kesilmemesi için daha çok çevreci, aktivist...



Eskişehir çevre Korumu ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir’de ormanların ve su kaynaklarının korunması, maden arama çalışmaları nedeniyle yüz binlerce ağacın kesilmemesi için daha çok çevreci, aktivist insanlara gereksinme olduğunu söyledi.

Vahşi sulamanın, su havzalarındaki maden arama çalışmalarının ve siyanürlü havuzların ormanlar ve su kaynakları için tehlike oluşturduğunu belirten Başkan M.Sadık Yurtman, “Suları dikkatli harcamalıyız. Vahşi sulama nedeniyle bazı yerlerde obruklar oluşuyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde yol güzergahının değiştirilerek ağaçların kurtarılmasını istiyoruz. Murat Dağı konusunda çED raporu bekleniyor. Mihallıççık ve Sivrihisar'a bağlı üç köyde maden arama çalışmaları nedeniyle 200.000 ağaç tehlikede. Tüm bu olumsuzluklara karşı mücadele edebilmek, dur diyebilmek için çevre duyarlığı konusunda tavır geliştirecek daha çok insan olmalı.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.